Vicent Marzà: “els patis coeducatius ajuden a educar-se en llibertat”

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, va visitar ahir la localitat de Canals. En concret, es va interessar pel pati inclusiu del CEIP José Mollá, espai que va conéixer de primera mà acompnyat per l’alcaldessa Mai Castell. 

La nova configuració d’aquest espai de l’escola s’ha convertit en un exemple i model d’organització de l’espai a l’aire lliure que comparteixen xiquetes i xiquets.

En aquest sentit, el conseller Vicent Marzà va voler agrair “el gran treball que ha realitzat la comunitat educativa del centre i les bones pràctiques que s’han fomentat des de l’Ajuntament de Canals”.

El nou pati s’ha configurat gràcies al projecte d’innovació educativa ‘El pati del Mollá és particular’, que compta amb el suport de la Conselleria, amb una inversió de 3.380 euros, i que té per objectiu implementar unes dinàmiques de jocs al pati en què tots i totes juguen amb respecte, igualtat d’oportunitats i llibertat. 

“El nostre pati ha de transformar-se en un espai de joc, de moviment, de relacions socials òptimes, de descobriments, experiments i d’aprenentatges, de coeducació i inclusió” assenyalava el professorat del CEIP José Mollá. Amb aquesta premissa s’ha aconseguit establir un pati educatiu que compta amb 17 actuacions que estan relacionades amb el reciclatge, l’esport, la solidaritat, la lectura, la igualtat o els jocs populars. Entre elles, destaquen les activitats de “Dibuixe el meu món”; “Jardí lector”;“Siguem ecològics”; “Amb ritme” o “Compartim l’amistat”, entre altres més.

Durant la visita, Marzà va conéixer els diferents espais del centre escolar com són el rocòdrom, el jardí lector, l’espai de la natura, la biblioteca, els diferents patis, així com l’espai dedicat a la música. 

El conseller també va parlar sobre la construcció del nou IES Francesc Gil explicant que “estem treballant amb Mai Castells i el seu equip per a garantir unes infraestructures educatives òptimes a l’alumnat de Canals i per això estem col·laborant perquè les obres de construcció del nou IES Francesc Gil comencen al llarg de 2022 amb una inversió de 9,7 milions d’euros”. 

Marzà, junt amb l’alcaldessa i regidors i regidores, també va visitat el Trinquet Municipal de Canals on es trobava el pilotari canalí José Ramón Yániz “Xerra”, el qual li va ensenyar la instal·lació.