La visita del conseller servirà també per a la posada en funcionament del Nou Hospital de dia oncològic

El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez visita hui Xàtiva per a presentar les accions contemplades en el Pla Director per a la reforma i ampliació de l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva. La visita del conseller servirà també per a la posada en funcionament del Nou Hospital de dia oncològic, una vegada rebut i instal·lat l’equipament necessari, que ha suposat una inversió de més de 400.000 euros. 

L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, va anunciar el divendres passat a Xtradio la visita del conseller i la inauguració del nou hospital de dia Oncològic. 

El nou Hospital de dia oncològic ja ha instal·lat el mobiliari d’oficina i infermeria, l’equipament informàtic, els aparells mèdics, carros de cures, cadires de rodes, refrigeradores, carros de parades, butaques i llits de tractament en els 800 metres quadrats d’espai assistencial que disposa. 

Aquest nou espai ja compta amb els últims avanços tecnològics d’última generació quant a sostenibilitat i eficiència energètica. Disposa de climatització i il·luminació intel·ligent, filtrat i tractament d’aire, zona wifi i de recàrrega de mòbils, trucada i accés a consulta automatitzat i sota privacitat, i disposa d’un dels primers banys adaptats per a pacients ostomitzats. 

Pel que fa als espais, disposa de sis consultes mèdiques, una sala d’espera, dues habitacions d’aïllament i dues àmplies sales de tractament, una amb huit llits i una altra amb 24 butaques de tractament. 

Actualment, l’activitat assistencial en Hospital de dia mostra que anualment passen per aquests serveis més de 7.000 consultes d’hematologia i 15.000 d’oncologia, superant els 5.800 tractaments de dia.