El president ha presidit la reunió de coordinació de seguretat de mesures per a fer front a la COVID-19

El Consell ha remés a tots els ajuntaments de la Comunitat Valenciana una instrucció per la qual s’insta les autoritats locals a extremar les mesures per a impedir actes festius o religiosos durant aquest pont de Sant Josep, a fi d’evitar aglomeracions que puguen provocar la propagació de la COVID-19.

Així s’ha acordat en la reunió de Coordinació de Seguretat de Mesures COVID-19 presidida pel president de la Generalitat, Ximo Puig, i a la qual han assistit la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, a més de la delegada del Govern, Gloria Calero; el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Rubén Alfaro i màxims responsables del Cos Nacional de Policia i de la Guàrdia Civil en la Comunitat Valenciana.

Gabriela Bravo ha assegurat que, malgrat que la incidència de la COVID-19 en la Comunitat Valenciana “és la menor d’Espanya”, és el moment d'”apel·lar a la corresponsabilitat ciutadana” en un pont festiu com el de San José, que ha qualificat de “complex” a causa de l'”ambient faller”.
“A pesar que les Falles estan suspeses, ens preocupa que hi haja convocatòries d’actes festius o religiosos que puguen provocar aglomeracions”.

Per aquest motiu, el Consell remetrà als ajuntaments i a les autoritats eclesiàstiques una instrucció perquè es cancel·len tots els esdeveniments públics i que extremen les mesures destinades a impedir la celebració de qualsevol mena d’activitat festiva o religiosa que supose un risc d’aglomeració de persones.

A més, la consellera ha assegurat que el paper de les policies locals és “fonamental per a perseguir les festes clandestines” al mateix temps que ha anunciat que el Cos Nacional de Policia, la Guàrdia Civil i la Unitat Adscrita “redoblaran esforços en els controls d’aforaments, accessos viaris i inspecció d’establiments per a garantir que es compleixen les mesures de seguretat sanitària”.