El CJX està format actualment per 17 associacions d’àmbits molt diversos

Com en edicions anteriors, la FesJove tindrà lloc a l’Albereda Jaume I de 10 h del matí fins a les 14.30 h de la vesprada. L’acte d’inauguració es realitzarà cap a les 10.45 h, i comptarà amb l’actuació de la Muixeranga de Xàtiva, que realitzaran també un assaig obert per a tot aquell que vulga participar. 

Aquesta activitat tradicional és la més important de l’any per a l’associacionisme i la xarxa juvenil de la ciutat. Gràcies a aquesta, les entitats i associacions que formen part del CJX tenen un espai on poder mostrar les activitats, tallers, informació i projectes que realitzen durant el curs. Es tracta d’una oportunitat per donar-se a conéixer i que la gent puga passar una bona estona participant dels tallers, concursos i actuacions que la xarxa juvenil i la Joventut associada de Xàtiva ha preparat per a aquest dia. 

El CJX està format actualment per 17 associacions d’àmbits molt diversos, com l’educació no formal, de caràcter social i voluntariat, culturals i joventuts dels partits polítics i sindicats. 

Durant el matí, totes aquestes entitats que formen la xarxa juvenil associativa de la ciutat tindran un estand on totes les persones que vulguen podran apropar-se per rebre informació i interessar-se pel projecte de cadascuna d’elles. A més, es portaran a terme diverses activitats, tallers i tornejos de jocs de taula, així com inflables i atraccions, la presentació del projecte “Premis 1%” (on es destina un 1% del pressupost del CJX) i un sorteig d’una càmera instantània per a tot aquell que vulga participar. 

Com en anys anteriors, es comptarà amb la presència del Consell Valencià de la Joventut que dinamitzarà un espai participatiu on les persones joves que s’apropen podran donar la seua opinió i mostrar les seues inquietuds sobre temàtiques com l’emancipació, educació, feminisme o sostenibilitat. 

A les 12.30 h dinamitzarà la Fes Jove una actuació a càrrec del grup Arparrusa i per finalitzar es realitzarà un dinar de germanor amb totes les persones participants que prèviament s’hagen apuntat. El Consell de la Joventut de Xàtiva anima a totes i tots a participar.