L’Agrupament Escolta Cohinoor s’incorpora a la Comissió Permanent

El passat diumenge 21 de març el Consell de la Joventut de Xàtiva va celebrar una Assemblea General Ordinària en la qual es van aprovar, entre altres coses, la incorporació de l’Agrupament Escolta Cohinoor com a membre de la Comissió Permanent de la mà de Susanna Feliu i les bases dels “Premis 1xCent”, un concurs de projectes destinat a les associacions juvenils.

L’assemblea, que va comptar amb la participació de 9 associacions juvenils, es va realitzar de manera presencial al pati de la Casa de la Joventut de Xàtiva complint amb totes les mesures de seguretat pertinents. Una assemblea en la qual les membres de la Comissió Permanent van rendir comptes de la feina realitzada des de la passada assemblea, destacant l’Homenatge a les Víctimes del Bombardeig de l’Estació i la Unitat Didàctica explicativa que s’edita per part del CJX i que es treballa als instituts de la ciutat, el Concurs de Fotografia en la Natura que va comptar amb més de 100 fotos, les accions realitzades al voltant del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, o els recents Premis a la Falla +Viral, una iniciativa innovadora que ha arribat a més de 20.000 persones a través de les xarxes socials.

Una vegada fet el recull de tasques executades i comentades les accions que hi ha previstes fins al mes de juny, es va passar a la votació que va determinar per unanimitat la incorporació de Susanna Feliu Lloret a la Comissió Permanent en representació de l’Agrupament Escolta Cohinoor. Una incorporació que també posa de manifest la importància de les associacions d’oci educatiu dintre del CJX, quedant encarregada aquesta nova integrant de vetllar pels seus interessos i traslladar les seues demandes o necessitats en un context de pandèmia que està dificultant la seua tasca.

D’altra banda, un dels altres punts importants de l’assemblea va ser l’aprovació, també per unanimitat, de les bases dels “PREMIS 1xCENT”, un concurs de projectes que pretén donar un impuls i revitalitzar la tasca de les associacions, ajudant-les també a aprendre a redactar projectes que facilitaran la tramitació de subvencions o la participació en altres concursos similars. Les associacions juvenils membre que participen del concurs optaran a un premi de 200 € consistent en l’1% del pressupost del CJX. Els projectes hauran d’estar relacionats amb l’activitat habitual de cada associació i hauran d’acomplir amb les característiques que s’indiquen a les bases del concurs.

Per últim, el mateix diumenge 21 de març se celebrava també el Dia Internacional Contra la Discriminació Racial, una data que des del CJX es va voler celebrar amb una campanya per xarxes socials realitzada per Susana Abad, alumna de PROMIG (Promoció de la Igualtat de Gènere) que està realitzant les seues pràctiques formatives al CJX des de la passada setmana. La campanya constava d’una sèrie d’imatges que explicaven d’on va sorgir la celebració d’aquest dia i la història de l’activista afroamericana Rosa Parks, símbol de la lluita racial.