La mesura busca establir compensacions per a atendre les conseqüències derivades de la caiguda de l’activitat econòmica pel coronavirus

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha manifestat que el Consell aprovarà ajudes per a les i els treballadors afectats pels Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) en un ple del Consell que se celebrarà el pròxim dia 10 d’abril, coincidint amb el Divendres Sant, atenent així les conseqüències derivades de la caiguda de l’activitat econòmica pel coronavirus.

El titular de la Generalitat ha realitzat aquest anunci després de les reunions mantingudes en el matí i en la vesprada d’ahir dijous, mitjançant videoconferència, amb els representants dels agents socials, acompanyat pel conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i pel conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent.

Per part dels agents socials, van participar el president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro, i els secretaris generals d’UGT-PV i de CCOO-PV, Ismael Sáez i Arturo León, respectivament.

En les trobades, s’han avaluat diferents fórmules per a materialitzar un suport econòmic en favor dels treballadors que s’han vist afectats pels ERTO, que es continuaran analitzant en els pròxims dies. L’Executiu i els agents socials han treballat sobre la viabilitat de les diferents opcions i la casuística existent al respecte. La mesura es concretarà en el ple del Consell de la setmana vinent, que es reunirà per primera vegada en Divendres Sant.