Es tracta de la tercera instal·lació fotovoltaica a edificis municipals del municipi

El CEIP la Sénia de l’Alcúdia de Crespins ja genera de manera sostenible l’energia que necessita l’edifici gràcies a la instal·lació en el seu sostre de mòduls solars fotovoltaics. Es tracta de les terceres plaques solars que instal·la l’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins en edificis municipals. La Casa de la Música i l’Escola d’Adults ja compten amb elles.

Aquesta instal·lació d’autoconsum, utilitza l’electricitat generada pel consum del punt on es produeix i l’energia sobrant la injecta a la xarxa elèctrica, a més, disminueix la quantitat de CO₂ que s’expulsa a l’atmosfera i converteix l’edifici en un punt eficient. El projecte ha comptat amb una inversió de 50.000 euros dels quals el 60% ha estat subvencionat per la Generalitat Valenciana dins del Pla Reacciona.

Per a l’alcalde, Pepe Garrigós, aquestes actuacions demostren el compromís de l’Alcúdia de Crespins “per reduir els efectes del canvi climàtic, avançar en la transició energètica i fer del municipi un lloc més sostenible”. A més, ha remarcat que, d’aquesta forma, “aconseguim una escola que potencia l’ús de les energies renovables, que transmet valors com la sostenibilitat a l’alumnat de l’escola i ens permet estalviar i reduir la factura de la llum municipal”.