El centre xativí ha creat una cadena virtual d’ànims, un programa radiofònic i col·labora fabricant protecció en 3D per a sanitaris

El Col·legi Claret de Xàtiva, ja en els primers moments de la crisi, es va posar a treballar amb previsió per garantir tant la salut com la docència del seu alumnat. Gràcies a això, ara, en les setmanes de confinament, les classes des de casa funcionen amb total normalitat i el col·legi està més unit que mai.

A nivell docent, gràcies a que Claret Xàtiva sempre ha apostat per les noves tecnologies, l’adaptació al sistema no presencial ha estat molt natural i senzilla, ja que tots els alumnes i famílies ja funcionaven amb les eines que ara permeten continuar des de casa. Mentre que en Infantil i Primària s’envien dos vegades per setmana el treball a realitzar en els seus llibres escolars, en Secundària i Batxillerat al comptar amb el Projecte IMPLE, ja es funcionava amb una plataforma pròpia on estan allotjats i seqüenciat tots els continguts.

Per a millorar encara més l’acompanyament personalitzat, en tots els nivells s’han habilitat dues hores diàries d’atenció online i s’ha complementat la docència amb correus electrònics de dubtes, vídeos i àudios del professorat i material de reforç. Fins a les oracions matinals s’han mantingut amb normalitat. A més, el col·legi ha col·laborat amb Conselleria i Ajuntament per fer arribar a l’alumnat amb beca de menjador els seus bons alimentaris per a canviar a Consum.

Però, a més, convençuts de la seva vocació social, des del primer dia de l’estat d’alarma es va crear a Claret Xàtiva la iniciativa #todoirábien amb una gran cadena d’ànims virtual on els alumnes, amb els seus dibuixos i relats, cada dia animen per les xarxes socials als seus propis companys, familiars o sanitaris. També s’ha posat en antena el podcast radiofònic “El Pont del Claret” on, des del positivisme, s’ha connectat a les famílies i col·legi amb notícies, consells i, sobretot, la veu de tots en un mateix espai.

I, tot i així, s’ha fet un pas més. Junt a posar a disposició de les autoritats el material de laboratori i les impressores 3D amb les que compta el col·legi, Claret Xàtiva està contribuint a la iniciativa Covid-19 Makers de l’EPSA-UPV d’Alcoi fabricant en 3D suports de pantalles de protecció destinats a la sanitat pública a més de col·laborar amb personal i voluntaris per al suport tècnic i disseny.

En un context difícil com l’actual, el Col·legi Claret continua fermament amb la seua vocació: acompanyar als seus alumnes per ajudar-los a convertir-se en futurs ciutadans que actuen amb valors i coneixement. El demà s’escriu des de les aules de hui. Encara que, temporalment, les aules estiguen a casa.