Els dos favorits a pujar de categoría ho van aconseguir el passat cap de setmana

El passat cap de setmana, els dies 23 i 24 d’Abril, es va celebrar la Copa Autonòmic de Clubs.

En aquest campionat autonòmic, en el qual competeixen els 24 clubs de la Federació millor classificats, està dividit en tres categories i en la qual el club de Xàtiva està enquadrat en la segona divisió.

Aquesta temporada la competició es va celebrar en la Piscina Municipal Coberta dels Pereres de Xàtiva. La segona divisió la integren els següents clubs: Club Excursionista *Eldense, Club Natació Dénia, Club Natació Ondara, Club Natació Xàtiva, Club Natació Ontinyent i Club Natació Picassent. Amb un total de 124 nadadors inscrits.

Pel club Natació Xàtiva van competir els següents nadadors:

Categoria Infantil: Andrea Soriano, Betlem Barbera, Nadia García, Paola Andani, Vera Ferrándiz, Andreu Casesnoves i Guillem Casesnoves.

Categoria Júnior: Bea Descals

Categoria Absoluta: Carme Benito, Carles Dura, Adam Rodríguez, Adolfo Benito, Johann Betancourt, David Levecq i Edgar Rodríguez.

Categoria Màster: Maica Santana, Rosa Mora i Ximo Molina

Aquesta competició consta d’un total 34 proves individuals i deu relleus, separats en les categories masculina i femenina totes elles en la modalitat d’Absoluta; la classificació final s’obté al sumatori de punts obtinguts pels representants dels clubs en les diferents proves, puntuant el primer classificat en les proves individuals 19, el segon 16, tercer 15 etc. En les proves de relleus la puntuació se de 38 per al primer equip classificat 32 per al segon, 30 el tercer etc.

Els nadadors del Club Natació Xàtiva van aconseguir molt bones classificacions tant en les proves individuals com en les de relleus. Aconseguint un total 1.236 punts aconseguint d’aquesta manera proclamar-se Campions de la 2a Divisió de la Copa d’Autonòmica de Clubs.

En segon lloc es va classificar el Club Excursionista Eldense amb 1.223 punts.

En la Copa Autonòmica de Clubs els dos primers classificats pugen de categoria, descendint els dos últims. En ser primer en la classificació el club de Xàtiva competirà la pròxima temporada en la Primera Divisió, així com també el Eldense com a segon classificat.