Dos esportistes xativins van aconseguir dues mínimes per al Campionat d’Espanya d’estiu Júnior

Els dies 13 i 14 d’Abril, es va disputar la Copa Autonòmica de Clubs de la FNCV, en les quals el Club Natació Xàtiva competeix en la primera divisió.

La competició es va celebrar en la Piscina Municipal Coberta La Sagrera de Castelló, els 8 clubs que han participat en aquest grup han sigut: C. N. Alcúdia, C.N. Gandia, C.N. Peixos, C. N. Vila-real, C.N. Vinaròs, C.N. Sant Vicent, C.N. Mediterrani València i Club Natació Xàtiva. Amb un total de participants de 205 nadadors.

Pel club Natació Xàtiva van competir els següents nadadors:

Categoria Infantil: Rebeca Ferrer i Roger Arnau.

Categoria Júnior: Bea Descals, Andrea Soriano, Nadia García, Paola Andani, Vera Ferrándiz, Guillem Siles i Guillem Casesnoves

Categoria Absoluta: Carme Benito, Adam Rodríguez, Adolfo Benito, Johann Betancourt, David Levecq, Izan Ayllon, Sergi Sos i Miquel Benito.

Categoria Sub-20: Sara Matías

Categoría Màster: Andrea Domingo

Aquesta competició consta d’un total 34 proves individuals i deu relleus, separats en les categories masculina i femenina totes elles en la modalitat d’Absoluta; la classificació final s’obté al sumatori de punts obtinguts pels representants dels clubs en les diferents proves, puntuant el primer classificat en les proves individuals 19, el segon 16, tercer 15 etc. En les proves de relleus la puntuació se de 38 per al primer equip classificat 32 per al segon, 30 el tercer etc.

Els nadadors del Club Natació Xàtiva van aconseguir bones classificacions tant en les proves individuals com en les de relleus amb un total 794,50 punts, millorant la de la temporada anterior, aconseguint d’aquesta manera la cinquena posició i mantenint la categoria de club de Primera Divisió.

Quant a altres resultats d’interés estan les dues mínimes obtingudes per al pròxim Campionat d’Espanya de Natació Júnior d’Estiu. Una d’elles la reeixida per Nadia García en els 50 m. papallona amb un temps de 29″28 i l’altra la de Guillem Casesnoves en els 100 m. braça amb un crono de 1´04″49.