Un total de 6 ors, 3 plates i 6 bronzes per als esportistes xativins.

Les competicions del cap de setmana es tancaven diumenge passat 27 de març en la localitat alacantina de Teulada seu dels Campionats Autonòmics de les categories Sub-19 i Sènior d’aquesta temporada 2022. Una jornada on es van congregar un total de 76 jugadors de la Comunitat Valenciana en les instal·lacions del Pavelló Municipal.

El Club Bàdminton Xàtiva va ser present amb un total de catorze esportistes que van participar en totes les proves i categories en disputa. Després d’aquests dos Campionats Autonòmics el balanç va ser molt favorable aconseguint un total de 15 medalles que es reparteixen de la següent forma, en la categoria Sub-19, es van obtindre 2 ors, 2 plates i 3 bronzes i en la categoria sènior 4 ors, 1 plata i 3 bronzes.

Pel que fa al Campionat Autonòmic corresponent a la categoria Sub-19 on comptàvem amb nou representants.

En la prova de dobles masculins comptàvem amb tres parelles representant al C.B Xàtiva, dues d’elles, Hugo Medina/Jaume Tur i Marcos i Jesús Cimas van quedar enquadrades en el grup On van aconseguir la tercera i quarta plaça no podent accedir al quadre final. D’altra banda, en el grup B la parella formada per Vicent Molina i David Polop no ténia problemes per a obtindre la classificació com a primers de grup. S’arribava a la final del torneig que els va enfrontar a la parella formada per Ferran Llopis i Toni Ivars en una dura trobada de 42 minuts de duració. El primer set va ser de clar domini per a Ferran i Toni que se’l van anotar per 14-21. El segon set va començar amb major igualtat en el marcador i amb els xativins més centrats en fer el seu joc, però després del descans Ferran i Toni tornaven a distanciar-se posant la final molt al seu favor, però una magnifica capacitat de reacció va fer als xativins igualar el marcador i aprofitar la inèrcia positiva per a tancar el set per 21-19. Es va arribar d’aquesta manera al tercer set que decidiria als campions de 2022, tot tornava a repetir-se amb alternança de punts per totes dues parelles fins al descans, després d’aquest Toni i Ferran van encadenar una ratxa molt bona de ral·lis que els va portar a col·locar-se 12-18, sentenciant pràcticament la final, de no ser perquè David i Vicent no es van donar per derrotats i van mostrar la seua millor versió per a donar la volta al marcador i disposar del primer punt de partit amb 20-19, no podent tancar la trobada, però en la següent oportunitat van tancar el partit amb 22-20 demostrant que són clars mereixedors de l’or.

No deixem les proves de dobles i centrem la nostra atenció en la de dobles femení on la final del torneig la disputaven dues parelles formades per esportistes del C.B Xàtiva i el C.B Drop València, d’una banda, Maria Sanz i Lucia Chorques i per un altra la parella Sub-17 composta per Andrea Orquín i Sara Sáez. Aquesta final no anava a ser menys i també es va disputar a tres sets i es va prolongar fins als 43 minuts de duració. El partit es va iniciar amb molta igualtat, però amb Maria i Lucia controlant el marcador per a tancar el primer set per 21-18. En el segon set les tornes van canviar i les joves contrincants es van mostrar més agressives apuntant-se el segon set per 15-21, forçant el tercer i definitiu set. Novament Maria i Lucia van haver d’emprar-se a fons per a evitar que Andrea i Sara agafaren la iniciativa del marcador i tancar així la trobada amb 21-17. Final que va llançar un or (Maria Sanz/Lucía Choques) i una plata (Andrea Orquín /Sara Sáez) per al C.B Xàtiva i el C.B Drop València.

Tanquem l’apartat de dobles amb la prova de mixtos on Vicent Molina i Maria Sanz aconseguien la plata darrere l’altre partit de màxima tensió. El matí no s’inicie bé després de caure derrotats enfront de la parella formada per Quique Gil i Sara Sáez, que complicava les aspiracions del duo xativí. Després d’imposar-se en la segon de les trobades a Sergio Juárez i Carolina Esteve, la segona plaça es decidiria entre la parella xativina i la formada per Ferran Llopis i Edurne Olmos en una altra trobada apassionant que es va decidir després de 40 minuts d’intens joc.

El partit es va iniciar amb un clar domini de Ferran i Edurne que no van deixar entrar en joc a Maria i Vicent i s’anotaven el primer set per un rotund 11-21. El segon set va ser molt més equilibrat però la parella xativina continuava anant per darrere en el marcador, però Vicent i Maria van tornar a demostrar una gran capacitat de sofriment i treball per a donar la volta al marcador en els últims ral·lis i anotar-se el segon set per 21-19. Van forçar el tercer set el qual van començar dominant per un clar 11-4 que els va permetre gestionar la segona part del set amb més tranquil·litat per a tancar-lo per 21-18 sense massa dificultats malgrat la lluita dels rivals fins a l’últim punt. D’aquesta manera, arribava una nova plata per als xativins.

Per tancar la categoria Sub-19 amb les proves d’individuals que es disputen des de la fase de quadre directament i on els esportistes del C.B Xàtiva van aconseguir els següents resultats. Hugo Medina i David Polop van accedir fins a les semifinals on van caure enfront de Quique Gil i Gines Valls respectivament quedant tots dos fora de la final i amb el bronze. D’altra banda, Jesús Cimas i Jaume Tur queien en huitens de final i Marcos Cimas cedia en quarts enfront del qual finalment es proclamaria campió, Ginés Vallés. En l’apartat femení, Andrea Orquín sumava un nou bronze en cedir en semifinals enfront d’Edurne Olmos per 21-15 i 21-9.

En la prova de dobles femení de la categoria B1-B2 la parella formada per Mª José Mompó i Mónica Manrique (C.B Sant Ferran València) s’imposava en tres sets al parell cap de sèrie María Dolores López i María Poveda per un ajustat 21-14, 13-21 i 21-11, per a alçar-se amb la primera plaça.

No deixem els dobles i ens centrem en el mixt B1, on Julio Martín i Mª José Mompó aconseguien l’or després de derrotar en la final a Zhi Ye i Mónica Manrique per 21-7 i 21-10. Tanquem la categoria B, amb el dobles masculí on Julio Martín i Juan Antonio López (C.B El Campello) van sumar un nou or després de superar la fase de grup en primera posició i imposar-se en semifinals a la parella formada per Antonio Coloma i Luis Ramon Muñoz i finalment en la final a Luis Gómez i Antonio Jover per 20-22, 21-10 i 21-14 després de 42 minuts de duració.

A continuació, passem a la categoria C, on va participar José Luis Llopis que va aconseguir el bronze en la prova d’individual masculí C1 després de caure en semifinals enfront de Gary Clark. En la prova de dobles masculí va formar parella al costat de Juan Carlos Hintze (C.B Teulada) i van aconseguir la segona plaça després de caure en la final enfront de la parella del C.B Sant Ferran de València formada per Gary Clark i Ángel Moreno en una trobada en el qual van estar molt prop de donar-li la volta i forçar el tercer set (10-21 i 19-21). Tanquem aquesta categoria amb Santiago Villanueva que va aconseguir la 3a posició en la prova individual C2.

Arribem al final amb la categoria D, on Carlos Martínez i Santiago Villanueva on es van proclamar campions després de derrotar a totes les parelles presents. Tanquem amb la prova d’individual SV+ on en aquesta ocasió Carlos Martínez va caure en les semifinals després d’enfrontar-se en una dura trobada enfront de Robert De Koning per 15-21, 21-14 i 21-16.