Club Bàdminton Xàtiva i l’Escola Esportiva Municipal tan sols van comptar amb la representació de 6 esportistes a causa de diverses baixes, unes per lesió i altres per malaltia

La jornada del passat diumenge 30 de gener l’equip del Club Bàdminton Xàtiva-Caixa Popular es va desplaçar fins a la localitat alacantina del Campello per a disputar l’última de les jornades de la fase de grups de la Lliga Nacional de Clubs de 2a Divisió – Comunitat Valenciana.

En aquesta última jornada el club xativí s’enfrontava als clubs de 30 7 40 Club Esportiu i al Club Bàdminton Manises. I l’equip va saber reposar-se d’una segona jornada on els resultats no van acabar d’acompanyar per a aconseguir en aquesta tercera dues victòries importantíssimes per a aconseguir fer-se amb la segona plaça d’aquest grup B i amb això amb la tercera plaça de la lliga al costat del Club Bàdminton Shuttle La Nucia.

La jornada dominical es va iniciar amb la primera trobada a les 9.30h enfront del 30 7 40 Club Esportiu de San pedro del Pinatar. En aquesta última jornada el club murcià arrossegava diverses baixes unides a un equip molt jove va fer que els xativins s’imposaren sense cap dificultat per un parcial de 5-0, on tots els esportistes xativins es van imposar sense cap dificultat.

La parella de dobles mixt formada per Vicente Molina i Maria Sanz van obrir el marcador, seguits de les dues trobades de dobles femení i masculí on van jugar Vicent Molina / David Polop i la parella formada per Andrea Orquín / Maria Sanz. Van tancar la trobada Andrea Orquín i David Polop amb la disputa dels individuals.

Sobre les 11.30h vènia el plat fort del dia amb en enfrontament enfront del Club Bàdminton Manises en una trobada de summa importància i amb la motivació dels esportistes de traure’s l’espina de la segona jornada on es va escapar la victòria després d’un partit de dobles masculí molt igualat.

Com és habitual la trobada es va iniciar amb la disputa del dobles mixt on Maria Sanz i Vicente Molina es van imposar després d’una dura trobada per 21-18 i 21-15 a la parella formada per Lucía Rodríguez i Francisco José Alfonso col·locant als xativins per davant en el global 1-0. A continuació va ser el torn dels dos dobles, el masculí i el femení. En el femení la parella formada per MªJosé Mompó i Maria Sanz cedia en dos ajustadissims sets per 22-24 i 26-28 enfront de Lucía Rodríguez i Marina Vallet, igualant el marcador 1 a 1. Simultàniament es disputava l’altra trobada, no amb menys igualtat en el marcador, perquè la parella formada per David Polop i Vicent Molina va aconseguir imposar-se en el primer set per 21-17, el segon set queia del costat d’Alejandro Sendín i Daniel Fernández per 15-21. El tercer i definitiu set també va ser de molta igualtat, però els xativins van saber contrarestar el joc ràpid dels seus rivals ja molt més cansats per a imposar-se per 21-17 i col·locar per davant novament al C.B Xàtiva 2 -1.

D’aquesta manera arribe el torn per als individuals masculí i femení. En el femení Andrea Orquín malgrat la seua lluita es va veure superada per Marina Vallet per 17-21 i 11-21 tornant al global de 2-2. Mentre en l’individual masculí Vicent Molina va haver d’esforçar-se al màxim per a aconseguir imposar-se a Francisco José Alfonso en un partit de molta igualtat per 21-18 i 21-19 i d’aquesta manera donar la victòria al Club Bàdminton Xàtiva – Caixa Popular per 3-2 en el global. 

“Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana” categoria aleví.

Dissabte passat dissabte 29 de gener es va celebrar en el Pavelló Jaime Alegre de la localitat d’Énguera la segona jornada dels “Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana” en la categoria aleví on el Club Bàdminton Xàtiva i l’Escola Esportiva Municipal tan sols van comptar amb la representació de 6 esportistes a causa de diverses baixes, unes per lesió i altres per malaltia.

En aquesta jornada el rendiment dels esportistes xativins va ser molt bo encara que els percentatges de victòries tant en individual com en dobles tan sols indiquen el 50%, i això és degut que va haver-hi fins a quatre enfrontaments directes entre esportistes xativins, un clar exemple és el grup A d’individuals on els tres esportistes eren o del C.B Xàtiva o l’E.D.M havent de disputar-se entre ells la primera posició, una cosa similar va ocórrer en la prova de dobles amb dues parelles presents en el primer grup. Van destacar amb 4 victòries Feliu Terol i Martina Molina que s’afermen en les primeres posicions d’individual com de dobles. Destacar també el bon paper de la resta d’esportistes ja que es van entregar en totes les trobades al 100% i van millorant torneig a torneig.