3 ors, 3 plates i 1 bronzes va ser el balanç dels esportistes xativins.

Diumenge passat 13 de febrer la localitat alacantina de Teulada va reunir un total de 53 esportistes de les categories Sub-13 i Sub-17 que van competir per convertir-se en els primers campions autonòmics de la temporada 2022.

El Club Bàdminton Xàtiva va viatjar fins a la localitat de Teulada amb un total de 7 esportistes que van representar al club xativí en totes dues categories aconseguint uns resultats destacats.

Per la categoria Sub-13 on Martina Molina i Feliu Terol van ser els encarregats de sumar les primeres medalles de la jornada dominical.

En la modalitat d’individual masculí Feliu Terol va aconseguir clasificacarse per a la disputa de la final, però el camí no va ser gens senzill perquè es va haver d’ocupar a fons en la ronda de vuitens i quarts de final en sengles trobades disputades a tres sets on el xativí va haver de mostrar el seu millor joc. La semifinal va ser més senzilla per a Feliu que s’imposava en dos sets, aconseguint el passe a la final que ho va enfrontar a Elies Ivars, cap de sèrie número u, i que malgrat la lluita de Feliu es va imposar per un doble 21-9 deixant al xativí amb el subcampionat.

En l’apartat femení Martina Molina es va proclamar campiona autonòmica en derrotar en la final a Carmen Molina per 21-12 i 21-9. Al contrari que Feliu, Martina que va partir com a cap de sèrie número u va tenir un quadre molt assequible des de la ronda de vuitens de final.

Finalment, la parella xativina va competir en la prova de dobles mixt on es van imposar amb relativa facilitat a les parelles restants per a pujar-se novament a l’alt del podi a recollir un nou or.

Pel que fa a la categoria Sub-17 on van competir cinc esportistes del C.B Xàtiva.

En la prova de dobles femení la parella formada per Andrea Orquín i Sara Sáez (C.B Drop València) que partien com a segones cap de sèrie del campionat es van imposar amb claredat en les dues trobades del grup B, per a aconseguir el passo a la final on es van enfrontar a les primeres classificades del grup A, les enguerines Soraya Gandia i Núria Martínez en una final molt disputada en la qual van aconseguir imposar-se Andrea i Sara en un ajustat 21-15 i 21-18 aconseguint pujar pel cap alt alt del podi.

En la prova de dobles masculí la parella formada per Marcos i Jesús Cimas van aconseguir la primera plaça del grup B, classificant-se per a disputar la semifinal enfront de la parella del C.B Onil formada per Unai García i Augusto Ismael Sempere als quals es van imposar per 21-11 i 21-8 obtenint el passe a la final on es van trobar amb la parella formada per Juan Pablo De Siano i Pau Muñoz. En aquesta ocasió els germans Cimas van estar molt més prop de donar la sorpresa i van ser capaces de forçar el marcador fins als últims instants de cada set per a acabar cedint per 21-17 i 21-15. Sens dubte, un gran resultat després de la recuperació de Marcos.

Tanquem els dobles amb la prova de mixtos on la parella de categoria Sub-15 formada per Ximo Torres i Sarai Ramón van aconseguir sumar una medalla de plata després de realitzar un gran torneig i tan sols cedir enfront de la parella campiona del torneig.

Moment per a la prova d’individual masculí on Ximo Torres i Jesús Cimas van caure en vuitens de final, d’altra banda Marcos Cimas va aconseguir abansar al llarg del quadre fins a les semifinals on es va creuar amb Juan Pablo de Siano enfront del qual va caure després de lluitar al llarg dels dos sets contra l’alacantí, no obstant això va aconseguir una merescuda plata confirmant la seua recuperació.

Acabem amb l’apartat femení on Andrea Orquín que va caure en quarts de final quedant molt prop d’aconseguir medalla i Sarai Ramón que va perdre en primera ronda enfront de Soraya Gandia en una trobada en el qual va realitzar molt bon primer set jugant del tu al tu enfront de la número dos del torneig.

Un altre cap de setmana de resultats favorables per als esportistes del C.B Xàtiva que inicien els Campionats Autonòmics amb set medalles i el que és més important molt bones sensacions de cara als tornejos pròxims.