Les inscripcions al concurs es poden realitzar fins al proper dimarts 26 d’abril i la final se celebrarà el 28 de maig al Gran Teatre de Xàtiva

El Festival Música i Lletra celebrarà aquest any la V edició del «MiL Descobreix», el Certamen de joves cantautors i cantautores Ciutat de Xàtiva.

El concurs atorga un total de 2.700 euros en premis, i les inscripcions estan obertes fins el dimarts 26 d’abril, podent participar tots els cantautors i cantautores d’entre 14 i 35 anys.

Les cançons presentades hauran de ser originals, de qualsevol estil musical, i l’autor o autora no haurà de tindre en vigor cap contracte discogràfic. Caldrà presentar la gravació en vídeo de dues cançons, amb so en directe (no s’admetran playbacks), interpretades per un màxim de tres músics, i hauran de ser pròpies i no excedir els 5 minuts.

Les persones seleccionades per a la gran final, que tindrà lloc el 28 de maig a les 12 hores al Gran Teatre de Xàtiva, hauran d’interpretar les mateixes cançons presentades al concurs. Se seleccionaran un total de 5 cantautors i cantautores finalistes (3 en valencià i 2 en altres llengües) i també 2 reserves (un en valencià i altre en altres llengües). La final, que serà d’entrada gratuïta, comptarà també amb l’actuació de Pepa Cases.

Hi haurà un total de cinc premis que es repartiran de la següent manera: Premi «Al vent» a la millor cançó en valencià (1.000 euros), Premi «Veles e vents» a la millor cançó en altres llengües (1.000 euros), Premi especial del públic (300 euros), Millor Lletra (200 euros) i Millor Música (200 euros).

Les bases completes es poden consultar a la pàgina web del Gran Teatre de Xàtiva o a les xarxes socials del Festival Música i Lletra (MiL).