Les actuacions, que compten amb un pressupost de 155.500 euros, milloraran l’accessibilitat del centre i s’estima que tinguen una durada de cinc mesos

L’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà i la regidora de Benestar Social Xelo Angulo han visitat aquest matí el nou punt on s’ubica el centre d’estimulació primerenca, que s’ha traslladat al carrer Botigues mentre duren les obres de reforma de la instal·lació ubicada al carrer Músic Fayos 20.

El lloc s’ha adaptat a les necessitats del servei i compta amb una sala de fisioteràpia, sales d’estimulació, logopèdia, sala de reunió, despatx de direcció i un bany adaptat. Entre el personal laboral del servei es troben una logopeda, una fisioterapeuta, tècnics d’atenció primerenca, una psicòloga-pedagoga i també una terapeuta ocupacional.

Escoltem a la regidora de Benestar Social, Xelo Angulo:

El passat any 2021 un total de 130 xiquets i xiquetes van utilitzar aquest servei, un 35% més respecte a l’any anterior.

D’altra banda, cal destacar que ja s’han iniciat les obres al carrer Músic Fayos, que s’estima tinguen una durada de cinc mesos. L’actuació, que compta amb un pressupost de 155.500 euros i finançament per part de la Generalitat Valenciana, té l’objecte de millorar l’ús de l’edifici a través de la col·locació d’un ascensor per tal de millorar l’accessibilitat a la primera planta per part de les persones amb mobilitat reduïda, com és el cas de part dels pacients infantils que es tracten en aquest centre. A més a més també es col·locarà paviment antilliscant, es construiran cambres perimetrals amb aïllament, es canviarà el fals sostre amb aïllament tèrmic, es canviarà la fusteria exterior per millorar l’eficiència energètica, s’agruparà l’aire condicionat i la ventilació i es faran tasques de fusteria interior ignífuga junt amb altres d’execució d’acabats en instal·lació elèctrica, d’alarma d’incendis o pintura.