L’objectiu és millorar el circuit de pacients COVID i donar major confort al temps d’espera d’aquests

El Centre de Salut de Xàtiva està instal·lant en el seu aparcament sis mòduls prefabricats per a albergar consultes mèdiques, sales d’infermeria i sala d’espera. La finalitat és millorar el circuit separat de pacients amb patologies respiratòries que funciona des d’el mes de març passat en aquest centre.

El centre que dóna servei mèdic d’atenció primària a la població de Xàtiva atén també les urgències de les poblacions de Cerdà, Torrella, Llanera de Ranes, Rotglà i Corberà, La Llosa de Ranes, Novetlè, Vallés i la Granja de la Costera, adscrites a dues zones bàsiques de salut.

Des del Departament de Salut s’ha optat per millorar el circuit especial per a pacients amb patologia respiratòria tant confirmats com sospitosos de COVID-19. Es crea així una nova àrea assistencial en mòduls prefabricats que ja s’està dotant de tots els serveis i subministraments.

La utilitat d’aquests mòduls està prevista que siga albergar consultes mèdiques presencials, consulta d’infermeria i també per a la realització de les proves PCR a possibles casos COVID-19.

Es pretén així crear dues zones millor separades: una per a pacients amb patologies no COVID, que continuarà utilitzant l’edifici habitual, i una altra per als casos probables o confirmats de COVID-19.

També es millora el confort de pacients durant l’espera creant tres sales d’espera separades d’una superfície aproximada de 14m2 cadascuna que alberga als qui són citats per a una consulta presencial o proves diagnòstiques.

Els mòduls es componen de tres espais per a consultes completament separades, així com les seues respectives sales d’espera. Cadascun d’ells té unes dimensions de 28,8 m² i estan situats en la zona d’aparcament del Centre de Salut.

Aquesta mateixa setmana es preveu que estiga finalitzada la dotació de mobiliari, equips informàtics i de telefonia per a començar com més prompte millor amb aquest nou circuit d’assistència sanitària en atenció primària.

Des de l’àrea de Manteniment del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent es planifica també la instal·lació de dos mòduls com els descrits al costat del Centre de Salut Ontinyent II que servirà també per a millorar el circuit diferenciat de pacients Covid.

També en el Centre de Salut Ontinyent III es preveu ampliar la seua superfície assistencial en les pròximes setmanes amb aquests mateixos objectius.