La directora general Maria Such visita les instal·lacions ubicades a la Casa de les Dones

El divendres passat, la directora general de l’Institut Valencià de la Dona, Maria Such, va visitar el nou Servei Integral itinerant públic d’Informació, Prevenció i Atenció Psicosocial de la Violència de Gènere – Centre Dona Rural, la seu del qual es troba en funcionament des del 18 de gener a la Casa de les Dones de Xàtiva. La directora general ha estat acompanyada per l’alcalde Roger Cerdà i per la regidora de Dona i Igualtat, Lena Baraza.

El centre de Xàtiva dona servei a la pràctica totalitat de les Comarques Centrals, donant assistència a dones de la Costera, la Safor, la Vall d’Albaida, la Canal de Navarrés, la Ribera Alta i la Ribera Baixa. Aquest servei ofereix una atenció directa a dones víctimes de violència de gènere i compta amb professionals de la Psicologia, el Treball Social i l’Advocacia per donar resposta, assessorament i ajuda a aquelles dones que siguen víctimes de violència física o psicològica, o per assessorar els veïns i familiars que detecten el perill. El servei està disponible de dilluns a dissabte i de 9 del matí a 9 de la nit. També s’ofereix de forma directa a través d’un número telefònic gratuït el 900 58 08 88 que s’uneix al ja conegut 016.

Aquest nou servei es defineix com a itinerant, i això vol dir que qualsevol dona de la Costera que necessite la seua ajuda i intervenció la tindrà al seu propi municipi, ja que l’equip d’aquest servei es traslladarà fins al lloc de residència per atendre les víctimes.

Vora una vintena de professionals presten servei en el Centre de Dona Rural de Xàtiva: treballadores socials, psicòlogues, advocades, educadores i integradores socials, administratives i personal directiu. S’organitzen en distints equips, de coordinació, de prevenció o d’intervenció.

Escoltem a la directora general de l’Institut Valencià de la Dona, Maria Such, en la seua visita a Xàtiva.

La regidora de dona i igualtat, Lena Baraza, també valorava la tasca que es desenvolupa al centre.

L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, també va acompanyar a la directora general en la seua visita i va valorar així la posada en funcionament del Centre Dona Rural.