L’equip alcudià certifica el seu ascens després de la finalització de les competicions decretada per la federació valenciana

La pròxima temporada la Regional Preferent tindrà una gran representació de la comarca de la Costera amb les continuïtats de la UD Canals i CD Llosa, junt amb l’ascens de categoria del CD L’Alcúdia de Crespins.

En la vesprada d’ahir, la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana (FFCV) va emetre un comunicat amb els acords de la Junta Directiva. Els més destacats són la finalització de la temporada, l’anul·lació de descensos aquesta campanya, l’ascens dels equips de categoria territorial que es trobaven en posició d’ascens o promoció d’ascens i la disputa d’un play-off exprés de Preferent a Tercera si la situació d’emergència sanitària ho permet, ja que en aquest cas no poden pujar tots els equips en llocs de promoció perquè la categoria de Tercera Divisió és nacional i depén de la RFEF.

COMUNICAT OFICIAL sobre les competicions territorials de la FFCV

En sessió de la Junta Directiva de la FFCV celebrada telemàticament ahir, es van adoptar de manera unànime els següents acords que hauran de ser ratificats per l’Assemblea General:

  • Donar per finalitzada la temporada esportiva 2019/2020 d’àmbit territorial a data 14 de març, moment en el qual es va decretar l’Estat d’Alarma a Espanya, establint l’ordre de la competició amb els resultats de la classificació que estaven establits en l’última jornada disputada. Es realitzarà la classificació final i es resoldran els possibles empats segons els criteris establits en l’art. 285 del Reglament General de la FFCV. En el cas que en algun grup hi haguera equips que tingueren partits endarrerits, pendents de jugar o la composició dels quals siga d’equips imparells, per a establir la classificació s’aplicarà el criteri del coeficient, és a dir, dividir els punts obtinguts entre els partits disputats per a determinar el seu lloc en la classificació final.

  • Que no es produïsquen descensos en les categories d’àmbit territorial, en coherència amb el que s’estableix en les competicions d’àmbit nacional no professionals.

  • Que es produïsquen els ascensos establits mitjançant les circulars de competició de *Futbol i Futbol Sala (tant masculí com femení), per a la temporada 2019/2020 tant per a aquells equips que ascendien de manera directa com per als equips que ocupen llocs de promoció d’ascens, sempre en el cas que la seua categoria immediatament superior siga d’àmbit territorial.

  • Les competicions amb promoció d’ascens a competicions de caràcter nacional es jugaran de la forma prevista, de consens majoritari amb els clubs afectats, si bé es disputaran mitjançant format exprés i sempre que l’autoritat sanitària competent ho permeta i es complisquen els protocols sanitaris per a poder desenvolupar la pràctica esportiva, tal com ha establit l’RFEF en les categories d’àmbit nacional.

  • Que no hi haja descens d’àrbitres en cap categoria territorial.

  • Pròximament es publicarà una circular detallant els punts anteriors, tant d’ascensos com de promocions expresses.

La present decisió s’adopta una vegada resoltes les competicions nacionals i en coherència amb la línia establida per la Real Federació Espanyola de Futbol.

La FFCV i la seua Junta Directiva són conscients de la gran dificultat que comporta resoldre la present temporada, tant per l’enorme esforç i dedicació realitzat durant tota ella pels clubs, futbolistes, entrenadors i àrbitres que formen aquesta *FFCV, com per la il·lusió d’acabar-la; però és necessari adoptar la present decisió en llaures a protegir la salut de totes les persones que participen en qualsevol dels partits, campionats i esdeveniments organitzats per aquesta Federació.

Amb la finalitat que aquesta decisió comptara amb la cobertura jurídica i estatutària necessària, es va instar per la FFCV a la Direcció General d’Esports de la Comunitat Valenciana el passat 7 de maig. Aquesta va contestar via correu electrònic i va reiterar que, segons el Decret 2/2018 de 12 de gener del Consell, la competència sobre les competicions oficials i el seu calendari correspon a les federacions territorials.

Finalment, la FFCV vol deixar constància que comença a treballar en la temporada següent, adequant la seua activitat a la nova realitat, prevalent la protecció de la salut i convençuda que és el moment d’estar del costat els seus clubs, així com d’ajudar-los en tot el possible.