El club xativí adapta les seues sessions per a que tots els esportistes puguen reprendre l’activitat

Els esportistes del Club Bàdminton Xàtiva podran reprendre els seus entrenaments presencials a partir d’aquesta setmana després de la flexibilització de les restriccions imposades per la Conselleria de Sanitat. L’entitat xativina realitzarà una adaptació dels seus entrenaments perquè tots els seus esportistes puguen tornar a la pràctica de la seua modalitat esportiva. Fins ara els jugadors xativins han estat fent el treball físic, tècnic i tàctic en format en línia però després de dos mesos sense tocar volant han de posar-se a treballar en pista per a reduir la bretxa amb els esportistes d’altres comunitats on si han pogut fer el treball en pista de manera habitual. Per això, i atesos els diferents nivells de competició dels esportistes s’han reorganitzat les sessions d’entrenament.

D’una banda, les competicions organitzades a nivell nacional per la Federació Espanyola de Bàdminton es reprenen a partir de l’1 de març, per la qual cosa els esportistes amb llicència nacional del club xativí reprenen els seus entrenaments en pista almenys dos dies a la setmana, per a poder preparar-se adequadament per a poder afrontar les participacions en els Màster Joves i en el Circuit Nacional Sènior.

D’altra banda, ens trobem que les competicions territorials com els “Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana” i els tornejos TTR organitzats per la Federació Bàdminton de la Comunitat Valenciana encara no poden celebrar-se, de manera que els esportistes amb aquestes llicències no poden fer ús de les instal·lacions cobertes, però des del CB Xàtiva s’ha adoptat una mesura innovadora per a adaptar els entrenaments a les instal·lacions a l’aire lliure fent ús de la nova modalitat llançada per la Badminton World Federation (BWF) a principis del 2020. Aquesta modalitat denominada AirBadminton, fa ús de la mateixa mena de raqueta que el bàdminton i tan sols s’ha modificat el disseny del volant per a adaptar el seu vol a les condicions de la pràctica a l’aire lliure, per la qual cosa els esportistes del CB Xàtiva que competeixen a nivell territorial podran entrenar amb volant també.

D’altra banda, recordem que el Club Bàdminton Xàtiva es va unir fa en 2018 a l’Associació Espanyola de Crossminton (recordar que es realitzen diverses activitats anualment per a la seua promoció), i compta amb material per a practicar aquest esport, que també es desenvolupa en l’exterior, i encara que no és exactament com el bàdminton, té uns certs elements que són beneficiosos per a l’entrenament dels esportistes xativins durant les pròximes setmanes fins que les restriccions a l’esport interior s’eliminen.

No són les millors condicions perquè els jugadors realitzen el seu entrenament i continuen amb la seua progressió com a esportistes però l’actual situació requereix d’adaptacions i des del C.B Xàtiva s’estan posant tots els mitjans per a poder continuar amb l’activitat esportiva. Recordar finalment que tot açò es durà a terme complint amb totes les normes marcades per la Conselleria de Sanitat i els protocols de desinfecció del propi club.