Els esportistes xativins aconsegueixen 3 ors, 2 plates i 1 bronze al Campionat Autonòmic Sub-11 i Sub-15 disputat a Xàtiva

Diumenge 27 de setembre va donar inici la competició oficial de bàdminton en la Comunitat Valenciana amb la celebració del Campionat Autonòmic Sub-11 i Sub-15 al Pavelló Municipal Francisco Ballester de Xàtiva.

La competició va començar a les 9.30h del matí amb la participació de 45 esportistes de més d’una dotzena de clubs de tot el territori valencià.

En la categoria Sub-11 on participaven per part del CB Xàtiva Xavi Roca i Martina Molina. Aquesta última es va proclamar campiona en la prova d’individual femení en véncer en la final a la jugadora del CB Enguera Leyre Simón.

En la categoria Sub-15 va ser on més presència d’esportistes tenia el club xativí. D’una banda els Sub-15 i per un altre els Sub-13 que competien per a sumar minuts i experiència.

En el dobles masculí la final va ser protagonitzada per dues parelles del CB Xàtiva. Totes dues parelles aconseguien la primera posició en els seus respectius grups després,accedint d’aquesta manera a la final on Hugo Medina i Adrián Ramón aconseguien imposar-se en dos sets de molta igualtat a la parella formada per Vicent Molina i David Polop.

En la prova de dobles mixt, la primera posició va ser per a la parella formada per Maria Sanz i Adrián Ramón, que després de superar la fase de grups es creuaren en la final amb Aaron López (C.B Drop València) i Lucía Chorques (C.B Enguera).

En les proves d’individuals, en l’apartat femení, Sarai Ramón, Carla Pérez i Maria Sanz van caure en la ronda de huitens de final. D’altra banda, Andrea Orquín va superar la ronda de huitens i es va creuar en quarts de final amb MªIsabel Gil, cap de sèrie número u i que finalment es proclamaria campiona del torneig.

En l’apartat masculí, dos esportistes del CB Xàtiva van accedir a semifinals. D’una banda Vicent Molina que es va enfrontar a Ginés Valls, tots dos companys en el Centre d’Especialització Esportiva de Cheste, i van oferir trenta minuts d’un gran bàdminton, sent el marcador final favorable a Ginés. Vicent Molina en aquesta ocasió va haver de conformar-se amb el bronze.

L’altra de les semifinals va ser protagonitzada per Juan Pablo de Siano (C.B Teulada) i David Polop. L’esportista del club xativí va poder doblegar al corretjós Juan Pablo en tres sets molt igualats. David va arribar a la final d’individuals després de disputar de forma pràcticament consecutiva la semifinal d’individuals i la final de dobles masculí. Tot i això, va presentar lluita durant tot el partit, però finalment Ginés es va imposar en dos sets.

En resum, una primera presa de contacte amb la competició que es tanca amb molt bones sensacions per als esportistes xativins i que servirà de motivació extra per a continuar treballant de cara a les pròximes cites del mes d’octubre.