6 ors, 4 plates i 3 bronzes va ser el balanç dels esportistes xativins

Dissabte passat, el Pavelló Municipal Francisco Ballester de Xàtiva va acollir el Torneig Territorial Ranquejable de Categories Inferiors que va reunir un total de 116 esportistes de tota la Comunitat Valenciana. El Club Bàdminton Xàtiva va tindre representació en totes les categories, participant un total de 14 esportistes que van competir en les proves d’individuals i dobles.

Els esportistes xativins van mostrar un gran rendiment al llarg de tota la competició i prova d’això és que acaben la temporada collint en aquest TTR un total de 13 medalles, repartides de la següent manera: 6 ors, 4 plates i 3 bronzes. Amb aquest bon sabor de boca afronten les últimes setmanes de l’any per a preparar la temporada 2022 amb les millors garanties.

En la categoria Sub-11, Arnau Ballester va haver de conformar-se amb el bronze en la prova d’individual masculí, després de jugar una molt bona competició. D’altra banda, la prova de dobles no la va poder disputar perquè només es va inscriure la parella formada per Arnau Ballester i Yoana Ivanova (CB Énguera) en la categoria de dobles mixt.
En categoria Sub-13 on participaren Martina Molina i Feliu Terol. En la prova d’individual masculí, Feliu Terol es va quedar a les portes de les semifinals tot i partir com a cap de sèrie número 3. En la prova d’individual femení, Martina Molina, cap de sèrie número u, va aconseguir el primer or de la jornada. En la prova de dobles mixt, Martina Molina i Feliu Terol es van proclamar vencedors a causa de la retirada de la parella contrària per lesió de la jugadora Gema Ruescas.

En la categoria Sub-15, en la prova d’individual femení, Sarai Ramón partia com a cap de sèrie número dos, però no va poder realitzar un bon torneig per culpa del refredat que patia, estant molt prop de la classificació per a les semifinals. D’altra banda, Andrea Orquín, cap de sèrie número 1, no va fallar i va aconseguir l’or. L’apartat masculí va tindre la representació de tres esportistes del CB Xàtiva en la prova individual amb Ximo Torres, Marcos Cimas i Jesús Cimas. Ximo va aplegar als quarts de final, mentre que els germans Cimas es van enfrontar en semifinals. Jesús fou qui aplegà a la final, però va haver de conformar-se amb la plata. Això sí, els germans Cimas van tornar a l’alt del podi per a penjar-se l’or en la prova de dobles després d’imposar-se amb autoritat. I en el dobles mixt, la parella formada per Sarai Ramón i Ximo Torres van aconseguir pujar a la tercera plaça del podi.

En la categoria Sub-17 tots els representants masculins del CB Xàtiva van superar la fase de grups sense cap dificultat classificant-se per a la fase final del torneig. En quarts de final van caure Jaume Tur i Hugo Medina. Per contra, David Polop es va plantar en la final, però no va poder guanyar-la, aconseguint una plata més per al club xativí. En la prova de dobles masculins, la parella formada per David Polop i Vicent Molina va ser la millor del torneig i es va penjar l’or. En la prova de dobles femení, la parella formada per Andrea Orquín i Sara Sáez (CB Drop València) també van pujar al més alt del podi. En la prova de dobles mixt, Maria Sanz i Vicent Molina es van disputar la primera plaça enfront de la parella valenciana formada per Quique Gil i Sara Sáez enfront de la qual no van fer un bon partit amb massa errors no forçats que els van portar a la derrota i a perdre la primera plaça.

Per últim, en la categoria Sub-19, la parella formada per Maria Sanz i Lucia Chorques (CB Drop València) es va penjar la plata.

Agenda esportiva

L’esportista xativina del Club Bàdminton Xàtiva Selenia Pla Mompó ha sigut convocada per la Federació Espanyola de Bàdminton per a participar en la Concentració Nacional de Parabàdminton que tindrà lloc del 16 al 19 de desembre en Huelva, està concentració està emmarcada dins de les activitats que s’estan realitzant de manera paral·lela a la celebració del Campionat del Món.

De manera paral·lela a aquesta concentració, discorreran les II Jornades formatives en parabàdminton, classificació i inclusió en les quals estarà present la tècnica del Club Bàdminton Xàtiva M. José Mompó que d’aquesta manera continuarà la seua formació.

D’altra banda, dissabte que ve se celebrarà a Énguera l’última jornada dels “Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana” d’aquest 2021. En aquesta competiran els esportistes més joves, els benjamins. El Club Bàdminton Xàtiva i l’Escola Esportiva Municipal de Bàdminton Xàtiva participaran amb un total de 7 esportistes.
Per últim, diumenge es disputarà la 2a Jornada de la Lliga Nacional de Clubs Segona Divisió – Comunitat Valenciana en la qual l’equip del Club Bàdminton Xàtiva – Caixa Popular intentarà igualar el bon rendiment aconseguit en la primera de les jornades per a consolidar-se en la primera plaça del grup B.