El club xativí torna després del parèntesi estiuenc participant en diferents competicions

Després del parèntesi estiuenc. El Club Bàdminton Xàtiva va tornar la passada setmana a la competició amb diferents fronts oberts.

Per un costat, quatre esportistes del CBX es van desplaçar fins a Alfajarín per a participar en el Màster Joves Sub-15 i Sub-19. Ximo Torres, Sarai Ramón, Jesús Cimas i Andrea Orquín van participar en la categoria Sub-15 i en les proves d’individuals i dobles mixtos. La parella formada per Andrea Orquín i Jesús Cimas van aplegar fins a les semifinals, aconseguint la medalla de bronze.

D’altra banda, M. José Mompó es va desplaçar fins a la localitat madrilenya de Guadarrama per participar en el TTR Sènior.En la prova de dobles femení M. Jose i la seua companya Silvia Rueda es van imposar a totes les parelles per a penjar-se un nou or i seguir en el primer lloc del rànquing nacional. En la prova de dobles mixt al costat de Gustavo López es va haver de conformar amb la segona posició després de diversos partits de molta igualtat en el marcador.

A més a més, el passat 1 de setembre va donar inici la competició de parabàdminton en els Jocs Paralímpics de Tòquio 2020, aquesta edició és la primera en la qual aquesta modalitat esportiva és inclosa en el programa dels Jocs paralímpics. L’esportista del Club Bàdminton Xàtiva, Thomas Waschnaider va aconseguir la classificació per a participar tant en la modalitat d’individuals com en la de dobles. La participació en aquests jocs ha sigut una gran experiència per a Thomas, però lamentablement no ha pogut tornar amb els resultats que ens té habituats.

Per últim, el passat cap de setmana els esportistes de l’equip de AirBadminton del CB Xàtiva tenien una cita en Elx, seu de la 1a Prova test del Circuit Nacional de AirBadminton. La prova va comptar amb la participació de 4 equips, l’equip xativí estava format per M. José Mompó, Maria Sanz, Julio Martín, José Luis Llopis i Santiago Villanueva. El resultat no va tenir importància, ja que la diversió va ser la gran protagonista. L’equip vencedor va ser un combinat format per integrants del CB Aspe, Alacant, Ibi i Paracuellos.

Pel que respecta a l’activitat futura del club, el pròxim cap de setmana, M. José Mompó es desplaça fins a Ronda per a participar en una nova prova del Circuit Nacional Sènior. La jugadora del CB Xàtiva participarà com de costum en les proves de dobles femení i dobles mixt.

I una gran notícia per al club és la convocatòria de sis esportistes per a la concentració de la Selecció Valenciana de les categories Sub-15 i Sub-17 que tindrà lloc el dia 18 de setembre a Enguera de cara a preparar la participació en el Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques en Edat Escolar i inclusiu que tindrà lloc la localitat en Huelva del 30 de setembre al 3 d’octubre de 2021. Els esportistes convocats són:
Categoria Sub-17: David Polop, Vicent Molina i Maria Sanz.
Categoría Sub-15: Andrea Orquín, Sarai Ramón i Jesús Cimas.