Tots els participants xativins van poder estar entre els tres primers classificats acumulant 3 ors, 10 plates i 3 bronzes

Diumenge passat 24 de setembre es van donar cita en el Pavelló Municipal Fuensanta 83 esportistes de 13 clubs de la Comunitat Valenciana amb la intenció de disputar els Campionats Autonòmics corresponents a les categories Sub-19 i sènior. El Club Bàdminton Xàtiva va ser present amb la participació d’un total d’onze esportistes, obtenint un balanç molt positiu, perquè tots els jugadors de l’entitat xativina van aconseguir col·locar-se entre els tres primers classificats, acumulant un total de 16 metalls a l’acabe de la jornada. A continuació, iniciem el repàs detallat d’aquests resultats.

A la categoria Sub-19 on l’esportista David Polop va aconseguir el bronze en la prova d’individual masculí, després de superar tres rondes eliminatòries i arribar a la semifinal enfront de Quique Gil on va cedir per un ajustat 21-19 i 21-18, on la clau del partit va estar en el final del primer set, que en cas d’haver caigut del costat xativí hauria canviat la situació.

En la prova femenina, també d’individual, la jugadora Andrea Orquín (Sub-17) va realitzar un gran paper i després de superar tres rondes en el quadre va aconseguir la final enfront de l’esportista Nuria Martínez del C.B Énguera. Totes dues esportistes van realitzar una gran trobada decantant-se el partit a favor de la enguerina per un ajustat 21-15 i 21-17. Una plata per a la xativina que va haver de superar a diverses esportistes d’una categoria superior a la seua.

Tanquem l’apartat dels sub-19 amb les proves de dobles, d’una banda Vicent Molina i David Polop van superar la fase de grups accedint a la fase final, on en la final es van enfrontar a la parella formada per Juan Pablo De Siano i Pau Muñoz. Una trobada de gran intensitat al llarg dels seus 46 minuts de duració, on a la parella xativina li falte major intensitat en un primer que es van anotar Juan Pablo i Pau per 21-14. La reacció del duo xativí va ser immediata per a posar la igualtat en el marcador, després d’imposar-se per 17-21. En el tercer set, la igualtat en el marcador va tornar a ser molt gran, cap a l’acabe els xativí van aconseguir un cert avantatge i amb un punt dels rivals per casualitat canvie la tendència del set, encadenant diversos errors els jugadors del C.B Xàtiva que van propiciar la remuntada i posterior victòria dels seus adversaris per 21-18, havent de conformar-se amb la plata.

Finalment, en la prova de dobles mixt la parella formada per Andrea Orquín i Vicent Molina sumava un nou bronze després d’aconseguir la segona plaça del grup B.

Temps per a la categoria sènior on serem una mica més breus de l’habitual per a poder donar cabuda a tots els resultats aconseguits pels nostres representants.

Comencem per la categoria A1-A2 on en la prova de dobles femenins la parella formada per MªJosé Mompó i Mónica Manrique del C.B Sant Ferran de València van aconseguir l’or.

En la categoria B1, en la prova d’individuals Daniel Messeguer va aconseguir la plata després de cedir enfront del veterà Sergio Berenguer en la lluita per l’or. En l’apartat de dobles B2, Vicente Ferrer i Julio Martín es van penjar l’or després de derrotar en la final a la parella del C.B Ibi formada per David ramal i José Verdú en una dura trobada per 21-17, 14-21 i 21-19. Tanquem aquesta categoria amb la prova de dobles mixt B1-B2 on el partit per l’or enfronte a tres xativins, d’una banda Julio Martín i MªJosé Mompó i per un altre a Vicent Ferrer al costat de Mónica Manrique (C.B S.F de València), on MªJosé i Juliol van véncer per un ajustat 21-17 i 23-21. D’aquesta manera van sumar un nou or i plata al global de resultats.

Donem pas ara a la categoria C, on també teníem a diversos jugadors en representació del C.B Xàtiva. En les proves d’individuals C1, José Luis Llopis va aconseguir la plata després de cedir en la final enfront de Gary Clark per 21-7 i 21-17, estant prop de forçar el tercer set. En la prova de dobles masculí C1-C2, plata per a la parella formada per José Luis Llopis i Juan Carlos Hintze. Ja en la categoria C2, en la prova d’individuals plata per a Santiago Villanueva que dispute la final enfront d’Ángel Moreno (C.B S.F de València) i bronze per a Juan Carlos Hintze que va caure en semifinals també enfront del jugador del C.B Sant Ferran de València. I acabem amb la plata aconseguida en el doble masculí C2 per Santiago Villanueva i Roberto Payá del C.B Villena.

I tanquem aquest repàs de la jornada del passat diumenge amb la categoría SV+ on Carlos Martínez va aconseguir la plata en individuals en haver de retirar-se per molèsties en el genoll i no poder disputar la final. En la prova de dobles masculí també va aconseguir la plata al costat del seu company Anil-Kumar Bhardwaj del C.B Sant Ferran de València.

En resum, una gran jornada per al bàdminton xativí que continua sumant uns bons resultats en aquesta part final de la temporada 2023.