Tindrà un caràcter estatal i un format de quatre equips com el torneig masculí 

Amb motiu del dia Internacional de la Dona, el passat 8 de març es va realitzar la presentació el I Torneig Nacional Cadet Femení de Bàsquet. Un torneig que es va presentar de manera intencionada en un dia important i amb un gran caràcter reivindicatiu. Un torneig per la igualtat. Des del club el missatge era ben clar “si el club ha apostat per oferir bàsquet a totes aquelles xiquetes que així ho desitgen i organtiza tornejos en categoria masculina també ho ha de fer en categoria femenina. Des d’aquesta temporada tots dos campionats, junt a l’aleví del mes de juny formaran part del calendari de tornejos que el CB Genovés oferirà als aficionats i aficionades al bàsquet de formació”. 

En la presentació d’aquesta primera edició del torneig, van estar presents Emili Lloret, primer Tinent Alcalde i Regidor d’Esports i Laia Soler, com a representant de totes les jugadores del C.B. Genovés 

Laia Soler, en la presentació del torneig comentava que “és de justícia que totes les jugadores del club tinguen les mateixes experiències que els jugadors. Fa una setmana el Genovés es convertia en la seu del bàsquet de formació en categoria cadet masculí, i ara és el torn de les xiques. Pretenem un club igualitari, i amb iniciatives com aquesta pensem que anem en el camí correcte. Som un club que vol parlar en femení i aquest torneig ha de ser un referent per a donar a entendre que totes aquelles xiquetes que vullguen practicar esport, el C.B. Genovés els obri les portes”. La pròpia Laia Soler, continuava dient que “em sent orgullosa de formar part d’un club que ha lluitat tant per tindre equips de xiquetes en totes les seues categories. Un club feminista, que treballa per la igualtat i que ens ofereix oportunitats de donar a entendre que les dones també volem formar part de l’esport del nostre poble. I no tan sols en un dia com aquest, sinó cada dia i en cada entrenament”. 

Aquest torneig serà el primer que organitza el club en categoria femenina, i ho fa després de que fa dues temporades es suspenguera com a conseqüència de la pandèmia. Des de l’Ajuntament, el Regidor d’Esports, Emili Lloret, es mostrava satisfet que un club del poble tinguera aquesta línia d’actuació. Manifestava que “independentment de la vessant esportiva, el missatge que transmet aquesta iniciativa transcendeix de l’esport, ens ofereixen un torneig de bàsquet que té com a finalitat fer una societat més justa i igualitària. D’aquesta forma estem convertint el Genovés en un exemple a seguir on és evident que l’esport no té gènere”. 

Aquest I Torneig Nacional Júnior Femení del Genovés serà el proper cap de setmana del 25, 26 i 27 de març, i tindrà el mateix format que el masculí, un cartell de 4 equips que jugaran totes contra totes per a posteriorment disputar les finals el diumenge 27 de març. Des del club, el responsable de la secció femenina, Miquel Camarassa afirmava que “aquest torneig va a ser la gran festa del bàsquet femení del club, però no volem oblidar que el nostre èxit serà el poder oferir en el dia a dia un club feminista on totes les xiquetes puguen jugar al bàsquet. Estem convençudes de que el nostre club ha de parlar en femení i aquest primer torneig és una prova evident” 

El Genovés tornarà a ser el centre del bàsquet de formació i ara en categoria femenina. Un club per a totes i tots i que vol col·laborar en la formació de xiquetes i xiquetes, i en crear una societat més justa. El darrer cap de setmana de març El Genovés serà la capital del bàsquet femení. 

En breu es farà oficial el cartell dels equips participants i de segur que contribuirà a portar endavant un missatge tan necessari per a totes i tots.