Hui fa un any de la presentació del primer torneig cadet femení 

El dia 8 de març de l’any 2020 el CB Genovés presentava el primer torneig femení en categoria cadet. Una data propícia per anunciar un esdeveniment d’aquella envergadura. Els tornejos han estat sempre una finestra per mostrar tot allò que el club vol aconseguir aprofitant el bàsquet com a excusa, i els tornejos femenins no podien tardar en aparèixer en el calendari d’un club que ha optat per una línia clara d’oferir el bàsquet per a totes les persones que pretenen jugar, independentment del seu nivell esportiu, però que volen unir-se a un projecte de fer esport amb la finalitat de construir un entorn més just.

Aquest torneig es presentava amb la il·lusió d’anar complint etapes en un club que pretenia ser més just i que tenia un deute en totes aquelles jugadores que havien format part del C.B. Genovés. Uns anys enrere s’aconseguia tindre una secció femenina la qual ha suposat un seny d’identitat del club, d’un treball amb sentit. El 8 de març de l’any passat es feia realitat un somni, el club oferia en el seu calendari un torneig internacional femení. Malauradament la pandèmia va suspendre el torneig que encara no s’ha pogut portar a terme.

Independentment el club mai ha deixat de creure en els seus principis, un club que vol tindre nom femení i reivindicar la igualtat entre totes les persones que pugen al tren d’una entitat que vol parlar en femení. Com deia l’entrenadora del sènior femení Marina Oltra, “la batalla per la igualtat no la para ni la COVID”. La igualtat és una paraula que genera un propòsit i que el club ha apostat fermament per ella. Marina Oltra va més enllà i reflexiona al voltant d’aquest concepte al manifestar que “de tota manera el quefer diari del club no ha de ser parlar d’igualtat fent gestos simbòlics, sinó practicar-la amb accions cada dia de l’any”.