Ni el fred ni la pluja aconsegueixen frenar als orientadors xativins en la 4ª prova de la LEO celebrada a Requena

Vicent Vercher. Foto de Ana Cernicharo

Requena acollia el passat cap de setmana del 9 i 10 de març la quarta prova de la Lliga Espanyola d’Orientació(LEO) que corresponia a la 13ª edició del Premi Internacional d’Orientació de la Comunitat Valenciana i que va estar organitzat pel club Correcaminos. Fins a 17 orientadors xativins participaren en alguna de les tres proves que es van celebrar: en categories oficials Vera Aragón (F-12), Lucia Cucarella (F-21B), Neus Carboneras i Domi Fraile (F-45), Martin Aragón i Arnau Benito (M-14), Edu Sanchis (M-21A), Paco Benito i Pepe Prats (M-21B), Carles Llopis (M-35B), Óscar Barberà, Carles Sánchez i Vicent Vercher (M-45); i, en categoria Open, Inés Aragón, Irene Sanchis, Sofia Sanchis i Asier Vercher.

La cursa de Mitja Distància va transcórrer per les immediacions de la pedania de La Portera (Requena) durant el dissabte pel matí, amb una climatologia molt adversa, moments de molt de fred amb una sensació tèrmica d’al voltant d’1 ºC i un vent que ens deixava glaçats, i tot això sense parar de ploure. El diumenge, la mateixa pedania acollia la prova de Llarga Distància, ja sense pluja però amb un ambient molt gèlid i terreny tot enfangat. Malgrat totes aquestes adversitats, el CAX Orientació aconseguia uns bons resultats, i en la Llarga amb 433 punts, era el tercer equip de 2ª Divisió que obtenia més puntuació que junt als 308 de la Mitja feia que l’equip xativí eixirà dels llocs de promoció de descens i que escalarà en la classificació més de 8 posicions i situar-se en el 13é lloc de la taula amb 1.548’17 punts.

A nivell individual, en la prova de Mitja Distància cal destacar el 10é lloc de Paco Benito en la categoria M-21B. En la prova de Sprint que es va celebrar pels carrers de la ciutat de Requena, Pepe Prats arribava en l’11ª posició en M-21B; i, Vicent Vercher i Carles Sánchez arribaven en la 15ª i 17 ª posició, respectivament , en la categoria M-45. 

Dels resultats finals de la 13ª edició del Premi Internacional d’Orientació de la Comunitat Valenciana, tres orientadors xativins finalitzaren les tres proves amb els següents resultats: Edu Sanchis ocupava la 17ª posició en la categoria M-21A, Domi Fraile finalitzava la 23 en la categoria F-45, i Vicent Vercher ocupava la posició 25 en la M-45.