14 orientadors xativins participen en les proves del Trofeu Costa Càlida celebrat a Caravaca de la Cruz

Foto: Joaquin Gil

El CAX Orientació es va desplaçar el passat 2 i 3 de març a terres murcianes, on la localitat de Caravaca de la Cruz acollia el XXXVI Trofeu Costa Càlida i que corresponia a la tercera prova de la Lliga Espanyola d’Orientació (LEO). Fins a 14 orientadors xativins participaren en alguna de les tres proves que es van celebrar: en categories oficials Vera Aragón (F-12), Lucia Cucarella (F-21B), Domi Fraile (F-45), Martin Aragón i Arnau Benito (M-14), Edu Sanchis (M-21A), Paco Benito i Pepe Prats (M-21B), Carles Llopis (M-35B), Óscar Barberà i Carles Sánchez (M-45); i, en categoria Open, Maria Herrero, Inés Aragón i Èric Sánchez.

La prova de Llarga i la de Mitja Distància eren puntuables tant per al rànquing nacional com per al World Ranking Event.  Els orientadors es van trobar en un terreny que presentava molts tàlvegs i torrenteres estacionals algunes poc marcades, amb abundants detalls de vegetació i visibilitat reduïda que permetien que la velocitat de la carrera fora ràpida, malgrat que l’absència de grans elements complicava una possible relocalització.

En la prova de Llarga Distància del dissabte pel matí, cal destacar la 10ª posició de Vera Aragón (F-12) i la 12élloc de Pepe Prats (M-21B). En la prova de Mitja Distància del diumenge, cal destacar els resultats de Vera Aragón (F-12) que entrava en la 8ª posició i de Domi Fraile (F-45) en al 19ª. Dels resultats finals del Trofeu Costa Càlida, tres orientadors xativins finalitzaren les dues proves amb els següents resultats: Vera Aragón fou 9ª en la categoria F-12, Domi Fraile finalitzava la 23 en la categoria F-45, i Paco Benito ocupava la posició 24 en la M-21B.

El dissabte per la vesprada, el casc urbà de Caravaca de la Cruz acollia la prova d’orientació Sprint. Carrerons enrevessats, escales i un relleu desigual que permetien carreres molt ràpides on la precisió de decisions podien determinar les posicions en la classificació final. Els resultats més destacats del CAX Orientació en la carrera Sprint van ser: Vera Aragón (F-12) en la 10ª posició; en la 16ª posició entraven Domi Fraile (F-45) i Paco Benito (M-21B); i Martín Aragón (M-14) en la 19ª plaça.  

Amb les proves de Llarga i Mitja Distància, que eren puntuables per a la Lliga Espanyola d’Orientació (LEO), el CAX Orientació aconsegueix sumar quasi 700 punts més, i amb un total de 806’88 punts se situa en el lloc 21 de la classificació de 2ª Divisió LEO. Aquest lloc li permet eixir dels llocs de descens directe però encara es queda en zona perillosa a l’estar entre els equips de promoció de descens.