Els Museus de Xàtiva i l’exposició d’Andreu Alfaro també van superar les 300 visites durant el cap de setmana

La jornada de portes obertes dels principals atractius turístics de la ciutat de Xàtiva aquest passat diumenge, amb motiu del Dia Mundial del Turisme, es va saldar amb xifres de visitants molt positives, destacant principalment que al Castell van accedir al llarg del diumenge un total de 1.100 visitants, molts dels quals havien realitzat la compra de l’entrada a través del web, tot i que va ser un gran nombre de gent tant de la ciutat com de les comarques dels voltants les que no havien fet compra prèvia però van voler passar el dia a la fortalesa xativina.

Els museus municipals de l’Almodi i de Belles Arts – Casa de l’Ensenyança, tot i amb menor mesura, també van assolir xifres interessants. El dissabte van accedir un total de 54 persones, mentre que el diumenge -Dia Mundial del Turisme-, l’afluència va ser d’un total de 275 persones. Pel que fa a l’exposició d’Andreu Alfaro, el dissabte va ser visitada per 200 persones mentre que diumenge van recórrer els diferents espais un total de 170 visitants.

La regidora de Turisme Raquel Caballero destacava la gran acollida que han tingut les activitats organitzades durant el cap de setmana a la ciutat, enmarcats en el sector turístic, un dels més importants del teixit econòmic de la ciutat.

D’altra banda cal recordar que aquest cap de setmana començaren les activitats gratuïtes de la tardor, amb dues rutes en la jornada del dissabte -una sobre Estellés i altra nocturna pel Castell-, a més d’estar actives ja les visites a l’exposició de l’escultor Andreu Alfaro.

De fet, les entrades per a les diferents rutes temàtiques fins a desembre s’han exhaurit ja, pel que Caballero ha informat de que s’està estudiant l’ampliació d’aquestes rutes i activitats, a més de millorar l’accessibilitat al castell de cara al pont d’octubre, en el que també s’espera una gran afluència de visitants.