L’alcalde anuncia que s’ha demanat una reunió de la Comissió Mixta i que reclamarà a la Generalitat l’aprovació del Pla Director del Castell

L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, junt amb la regidora de Turisme Raquel Caballero, el regidor de Mobilitat Juan Giner i el regidor de Serveis Públics Ricardo Martínez; van fer ahir una visita prèvia al castell de Xàtiva degut a la seua reobertura hui dijous 1 d’abril, amb una sèrie de millores que s’han anat implementant des que es tancara al públic el darrer mes de desembre com a conseqüència de l’avanç de la pandèmia.

L’alcalde Roger Cerdà va indicar que «l’Ajuntament de Xàtiva ha fet una aposta decidida per la revitalització i la millora dels espais d’un lloc emblemàtic de la ciutat com és el Castell de Xàtiva, amb una inversió que supera els 250.000 euros».

«Teníem moltes ganes de reobrir el Castell i mostrar la seua nova imatge, que compta amb la reforma dels banys de l’entrada de la plaça d’armes i els que estan junt a la porta dels Socors, la cafeteria i els salons del restaurant i nombrosos treballs per part de les Brigades i del personal de manteniment del Castell», va manifestar la regidora de Turisme Raquel Caballero.

En aquest aspecte, el regidor de Mobilitat Juan Giner va explicar que s’han fet una sèrie d’actuacions per millorar l’accés al Castell. «La intenció és posar en valor la costa del Castell i restringir el tràfic controlant l’accés als vehicles a partir del dia 2 d’abril». 

La regidora de Turisme ha recordat, a més, que es posa en marxa la nova entrada conjunta de Castell i Museus «amb la intenció de que la gent que vinga al Castell baixe a visitar també Xàtiva per conèixer tot el centre històric i el patrimoni que tenim». El preu serà de 6 euros per a l’entrada general, 4 restringida (per a jubilats i carnet Jove) i gratuïta per a menors de 8 anys o veïns i veïnes de Xàtiva amb carnet de la biblioteca. En tots els casos serà necessari traure el ticket previ per a accedir -a través de la pàgina web de Xàtiva Turisme-, i sols es vendran 150 entrades per hora per tal de controlar l’afluència, pel que diàriament podran visitar la fortalesa un total de 1.300 persones.