La jornada, amb entrada gratuïta, unirà durant dotze hores ininterrompudes concerts i actuacions musicals amb demostracions gastronòmiques

El Castell de Xàtiva serà protagonista el dissabte 22 d’octubre del Festival «Jazz and cooking Fest» que unirà a la fortalesa la millor música amb la gastronomia més innovadora. Aquest dimarts passat es va presentar la jornada amb la participació de la regidora de Turisme Raquel Caballero i del responsable del festival Pablo Correa. 

La regidora de Turisme, Raquel Caballero, va manifestar que «Aquest festival pretén donar a conéixer el territori valencià a través dels seus municipis turístics, però al mateix temps també la música que realitzen els professionals i les agrupacions musicals valencianes i els productes gastronòmics locals» 

La regidora va assegurar que «és un gran plaer ser un dels primers municipis que acull aquest festival i esperem que tinga molt d’èxit perquè compta amb músics de renom i una bona oferta gastronòmica per dinamitzar el Castell, que és l’emblema de la nostra ciutat». 

La jornada, que se celebrarà al pati d’armes del Castell de Xàtiva i tindrà entrada gratuïta, s’iniciarà a les 12 hores i es celebrarà ininterrompudament durant un total de dotze hores. Pel que fa als esdeveniments musicals, a les 12:30 h actuarà la banda local ACDX Dixie Band mentre que a les 17:30 h serà el torn de Pau Ortolá Hammond Trio i tancarà la cita Javier Vercher Grupo (22h). A més a més, també es comptarà amb Djs com Giorgio Bonetti (15 h) i Falomir Trio (19 h). Respecte a les cites culinàries, Francisco Perucho, del restaurant La Talaia del Castell, realitzarà un show cooking a les 12:30 hores mentre que a les 19 hores serà el torn del chef Miguel Ángel Ruiz. També es podran degustar productes locals a les 14:30 i les 20:30 hores. 

Segons va indicar el responsable del festival, Pablo Correa, «Portem diverses edicions d’aquest festival i volíem estendre’l a tota la província, per això arranquem aquest any amb ciutats com Xàtiva, amb sobrada experiència en turisme gastronòmic i musical. El format considera artistes tant a músics com a cuiners. Tractem que hi haja un fil que connecte ambdues experiències al llarg de tota la jornada». 

Cal destacar que per l’afluència de gent que s’espera, la carretera del Castell romandrà tancada per als vehicles particulars, i per això s’habilitarà un bus- llançadora amb eixida des del Centre d’Especialitats de l’Espanyoleto, que obrirà el seu pàrquing per a facilitar l’estacionament dels visitants. L’oferta de transport serà ininterrompuda durant tota la jornada per poder gaudir del festival. 

El Jazz & Cooking Fest compta amb la col·laboració de la Diputació de València i també farà parada a Requena aquest dissabte 15 i a l’edifici Veles e Vents de la Marina de València el 29 d’octubre, on tindrà lloc l’acte de tancament del festival.