L’alcalde Roger Cerdà ha destacat l’evolució del nombre d’empreses creades a Xàtiva i les millors dades d’ocupació en els darrers 15 anys

El Castell de Xàtiva va acollir ahir dimecres una reunió de treball programada per la Cámara de Comercio amb més d’una vintena d’empresaris i empresàries locals i comarcals, per tal de conèixer les necessitats i les mancances que presenta la indústria de la Costera en l’actualitat. 

El president de la Cámara de Comercio de Valencia, José Vicente Morata, va destacar en la seua intervenció l’escenari internacional del comerç per al present 2024, marcat per la situació provocada per les guerres, i també la perspectiva comercial del present any, posant l’accent en la bona situació turística de la Comunitat tal com destaquen les dades d’ocupació en falles i Setmana Santa. Pel que fa a la situació comercial, Morata va reivindicar la necessitat de polítiques en l’àmbit autonòmic i estatal per tal de donar suport al producte nacional. El president de la Cámara va puntualitzar que la comarca de la Costera compta actualment amb 4.557 empreses, de les quals 135 són exportadores regulars. 

Per la seua part, l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà es va centrar en la situació de Xàtiva i de la comarca, i va destacar l’evolució respecte al nombre d’empreses creades a la ciutat, on s’observa que hi ha una tendència creixent als darrers anys. L’alcalde va manifestar que “Estem en les millors dades d’ocupació dels últims 15 anys, des d’abans de la crisi immobiliària. Tot això és, en bona part, gràcies a l’esforç i el treball de les empreses de Xàtiva, l’exemple més clar de resiliència i de capacitat de superació dels entrebancs que hem hagut de passar en els darrers anys”. Cerdà també va recordar que Xàtiva ha estat sempre una ciutat capdavantera en el camp del comerç i dels serveis, constituint-se com a pol d’atracció per a les comarques veïnes, afirmant que “Tenim una posició avantatjosa al territori que es presenta com a una renda de situació òptima per activitats logístiques d’escala regional, i al mateix temps, la futura creació d’una estació del ferrocarril d’alta velocitat en el marc del corredor mediterrani ens ha de servir com a un impuls per a l’activitat econòmica”. 

En la reunió van participar, entre d’altres, l’alcalde de Xàtiva, el president de la Cámara de Comercio de Valencia, José Vicente Morata, la primera tinenta d’alcalde de Xàtiva, Amor Amorós, el regidor d’Economia, Ignacio Reig, el president d’ADEXA, Diego Fuentes, el director de la Cámara, Jorge Linares, la directora Internacional de la Cámara, Luz Martínez i el delegat a València de la Cámara de Comercio franco-española, Emili Tur.