La prova nacional portarà al poliesportiu Les Pereres al voltant de 500 ciclistes i la competició es podrà seguir en streaming.

El Poliesportiu Les Pereres de Xàtiva acollirà aquest cap de setmana el campionat d’Espanya de Ciclocross, organitzat per la Federació Espanyola de Ciclisme amb la col·laboració de la Federació Valenciana i del club xativí Bicicletas Sanchis.

Al voltant de 500 corredors i corredores de totes les categories es donaran cita entre el 7 i el 9 de gener al circuit de la capital de la Costera, que ja va viure fa menys d’un més el Ciclocross Internacional «Ciutat de Xàtiva».

Ja el divendres 7 de gener tindran lloc els primers entrenaments oficials i les primeres carreres, ja que a partir de les 10 hores competiran les escoles en format exhibició. També hi haurà posteriorment una competició entre les diferents federacions nacionals.

El plat gran arribarà de cara al cap de setmana, amb la disputa de la resta de modalitats. Dissabte a partir de les 9:30h tindran lloc els campionats d’Espanya Màster en la modalitat masculina, mentre que a les 15 hores es competirà en cadet femení i màster femení. La jornada conclourà amb el campionat d’Espanya cadet d’homes (a partir de les 15:50h).

El diumenge 9 de gener s’iniciarà amb el campionat d’Espanya Júnior i sub-23 d’homes (9:30 i 10:30h), per a passar posteriorment al campionat femení que aglutinarà les modalitats júnior, sub-23 i elit (11:55h). Finalment, a les 13 hores, es disputarà el campionat d’Espanya d’elit masculí.

En aquesta competició cal destacar que l’alacantí Felipe Orts buscarà el seu quart Campionat d’Espanya consecutiu en un circuit que coneix bé, ja que ha estat el guanyador dels dos darrers Ciclocross Internacionals Ciutat de Xàtiva que ja es van celebrar en aquesta instal·lació.

En la categoria sub-23 estaran presents ciclistes com Gonzalo Iguanzo, Miguel Rodríguez (guanyador de l’última cita del circuit nacional davant ciclistes elit) o Alain Suárez; mentre que entre els júnior el favoritisme recaurà en Iván Gomar i Raúl Mira, primer i segon de la Copa d’Espanya, i en Gorka Corres, Pau Martí, Pablo Calvo o Adrià Franquesa entre d’altres.

La cita esportiva també suposarà l’acomiadament de la set vegades campiona d’Espanya Aida Nuño, qui buscarà dir adéu després de dues dècades coronant-se per octava vegada. No li ho posarà fàcil Lucía González, qui busca el seu tercer títol consecutiu i és la màxima favorita de la prova. Altres ciclistes que buscaran lluitar pels llocs de privilegi poden ser Sara Cueto, Paula Díaz, Alicia González o les sub-23 Sara Bonillo, Sofía Rodríguez, Lucía Gómez, Lydia Pinto o Carla Fernández.

Carreres en directe per streaming

Cal destacar que les carreres que es disputaran tant el dissabte per la vesprada com totes les del diumenge es podran seguir en directe a través de l’emissió en streaming mitjançant la pàgina de Youtube de l’Ajuntament de Xàtiva.