Després dels èxits de pre-estrena i estrena aquest divendres l’espectacle donarà la seua última funció a Xàtiva

El cabaret Xàtiva ExDragAvanza ofereix demà divendres dia 10 les dues últimes representacions de la seua temporada a Xàtiva. La companyia vol portar aquest espectacle a més poblacions de la comarca i treballa ja en la cerca nous espais escènics de poblacions pròximes, ja que, com afirma la productora “volem que aquest tipus d’espectacle arribe fins a qualsevol poble de les nostres comarques, perquè és una forma més d’acostar la cultura a tots els racons”. 

Amb quasi cinc-cents espectadors assistents, la companyia xativina de recent creació ha aconseguit generar un interés i crear un espai per al cabaret, en la seua fórmula drag i com a teatre musical. Un tipus d’entreteniment en arts escèniques que fins ara no existia a la ciutat. 

La producció de l’espectacle és a càrrec d’un grup d’artistes i productors locals que compten amb experiència en escenaris internacionals i nacionals. 

La figura central és Juana La Cubana, una artista drag del cabaret Madame Jojo’s del Soho londinenc, que arriba a la ciutat de Xàtiva per a establir-se. Juana convida a conéixer les històries dels seus amics, amigues i amistes que ha conegut des de la seua arribada a Xàtiva. 

El director artístic de la companyia és Bernard Hazell, director de teatre i artista drag que ha actuat durant més de vint anys en dos importants cabarets de Londres a més d’haver fundat una companyia pròpia de teatre. 

Xàtiva ExDragAvanza és un espectacle de teatre musical amb actuacions artístiques que inclou pintura en directe, teatre gestual, monòlegs, interpretació musical i performances. Les seues històries de “cultura inclusiva” reivindiquen, des de l’humor, temes com el assetjament, la discriminació, el feminisme i l’acceptació de les diferències”. 

Demà divendres, en sessions de vesprada i nit, es representen les últimes funcions de la temporada a Xàtiva, encara que la companyia està treballant ja en la creació del nou espectacle per a la pròxima temporada que s’estrenarà en també a Xàtiva.