Els xativins van aconseguir 2 ors, 4 plates i 3 bronzes

El dissabte 18 de juny es va disputar en la localitat valenciana de Manises el TOP TTR destinat a les categories inferiors (Sub-11, Sub-13, Sub-15, Sub-17 i Sub-19) en la qual van participar diversos dels esportistes del club xativí en un esdeveniment que va tornar a reunir un centenar d’esportistes de diverses comunitats autònomes.

A la categoria Sub-13 va participar Arnau Ballester i que no va tenir fortuna, perquè la prova d’individuals la disputava en el grup B al costat de 3 esportistes més, dos dels quals van ser baixa i tan sols va poder disputar una trobada contra Germán Ripoll que es va imposar per 8-21 i 12-21 deixant al xativí fora de la fase final. I en la prova de dobles les baixes produïdes el portaven a la final, però la baixa també del seu company va fer que quedarà deserta aquesta prova de dobles.

A la categoria Sub-15 Xavi Roca va realitzar dos bons partits de fase de grup, però no va ser suficient en aquesta ocasió per a aconseguir les victòries i continuar avançant. En la prova de dobles mixt Xavi Roca va competir al costat de Carmen Molina del C.B Ibi, però no van poder superar la fase de grup. D’altra banda, Ximo Torres va participar també el la prova d’individuals on va quedar enquadrat en el grup E on va aconseguir la segona plaça del grup. El joc erratic a la fase final el va allunyar de seguir abansant. En la prova de dobles mixt la baixa d’última hora de Sarai Ramón li va impedir disputar aquesta prova.

En  categoria Sub-17 els resultats dels xativins van millorar notablement. Pel que fa a la prova d’individual femení  Andrea Orquín va realitzar un torneig molt bo superant la fase de grup sense complicacions i classificant-se per a la semifinal que va disputar enfront de Vega Calatayud, aconseguint la victòria. En la final es trobava amb l’alacantina Belén Guardiola, una trobada molt disputada i de gran igualtat que en aquesta ocasió Andrea va saber gestionar de manera brillant per a ser superior en els finals de set i emportar-se una merescuda medalla d’or.

En la prova de dobles femení ella i companya Sara Sáez del C.B Drop València es van enfrontar en la lluita per l’or a la parella del C.B Alacant Inés Sanchez i Belén Guardiola en una altra trepidant trobada a tres sets i de 38 minuts de durada. En aquesta ocasio Andrea i Sara aconseguien la plata en la categoria Sub-19 sent esportistes de la categoria Sub-17. 

A l’apartat masculí on Marcos i Jesús Cimas aconseguien la primera plaça dels seus respectius grups per a d’aquesta manera accedir al quadre final, on en les semifinals es van enfrontar als esportistes del C.B El Campello. D’una banda, Marcos Cimas es va creuar amb Miguel Paya en un partit de gran igualtat i que es va prolongar fins a les 38 minuts de durada en un partit molt dur de tres sets que es va emportar l’alacantí. En l’altra semifinal Jesús Cimas es va veure superat per Mateo Fernández en dos sets per 21-13 i 21-11. Tots dos germans van compartir el tercer esglaó del podi per a sumar un nou bronze.

Tanquem la categoria Sub-17 amb la prova de dobles masculí on la parella formada pels germans Cimas es va jugar la primera plaça enfront de la parella formada per Mateo Fernández i Miguel Paya en una trobada de tres sets que finalment va caure del costat dels alacantins, obtenint la plata Marcos i Jesús en aquesta ocasió.

A la categoria Sub-19 on els nostres esportistes, Jaume, Hugo i David, van partir com a caps de sèrie dels respectius grups. En el grup A Hugo Medina va aconseguir la primera plaça, en el B David Polop també feia lo propi en imposar-se a Vicent Molina, que va tornar a competir en individuals a causa de l’absència de Maria Sanz. I, finalment, Jaume Tur no va aconseguir la plaça per a la següent ronda. Hugo Medina a causa de la seva condició de cap de sèrie número u aconseguia la plaça en la final. Per l’altra part del quadre David Polop es va enfrontar a Quique Gil en una dura trobada de 47 minuts de durada que es va emportar el xativi per a arribar a la final en la qual a causa del refredat que arrossegava i al gran esforç realitzat en la semifinal no va poder competir en condicions òptimes enfront del seu company Hugo, que aconseguia l’or acompanyat per la plata de David.

Tanquem amb la prova de dobles on David Polop i Vicent Molina aconseguien la primera plaça del grup després de derrotar a Ginés Vallés i José Ferrer i en l’altre grup Jaume Tur i Hugo Medina també van aconseguir la primera plaça del grup B. En les semifinals van cedir amb Gines Vallés i José Ferrer que es plantaven en la final novament contra Vicent i David, que no van poder realitzar una trobada al seu nivell perquè David a penes havia pogut descansar 10 minuts després de la semifinal d’individuals. Així doncs, bronze per a Jaume i Hugo i plata per a Vicent i David.