Els esportistes xativins van participar en la categoria Sub-19 i sènior

La jornada del dissabte 1 d’abril quatre esportistes del Club Bàdminton Xàtiva acompanyats del seu tècnic van viatjar fins a la localitat murciana de San Pedro del Pinatar per a disputar el Top TTR corresponent a les categories Sub-11, Sub-15, Sub-19 i Sènior. Els xativins Andrea Orquín, Vicent Molina, David Polop i Julio Martín van participar en la categoria Sub-19 i Sènior amb resultats molt destacats.

A la categoria Sub-19, a la prova de dobles masculins  la parella xativina formada per David Polop i Vicent Molina va partir com a cap de sèrie número u de la competició. Els jugadors del C.B Xàtiva va aconseguir el passe a la fase final després de guanyar els tres partits del seu grup sense cedir cap set. Ja en la final es van veure les cares amb la parella murciana formada per Marco Escusa (C.B Cartagena) i Adrián Gálvez (C.B Infant Múrcia) que no van posar les coses gens senzilles als xativins. Al llarg dels dos sets de la trobada que es va anar fins als 32 minuts de duració la igualtat va ser molt gran amb alternança de ral·lis entre les dues parelles i sense que cap d’elles poguera obrir una bretxa de punts que els permetera gestionar el final dels sets amb major tranquil·litat. El resultat final es va decantar del costat del Vicent i David per un ajustat 22-24 i 19-21 atorgant-los un merescut or, en un torneig on no van cedir cap set.

En la prova de dobles mixt la parella formada per Andrea Orquín i Vicent Molina van aconseguir l’or de forma més senzilla en imposar-se a la parella formada per Rubén Martínez i Isabel Díaz a causa d’una lesió de Rubén que li va impedir disputar la final del torneig.

I als dobles de la categoria Sub-19, amb la prova de dobles femení on Andrea Orquín i Claudia Gallego van obtindre el subcampionat després de cedir en la trobada definitiva enfront de la parella formada per Claudia Teruel i Isabel Díaz en una trobada que es prolongar al llarg de 46 intensos minuts. El primer set va ser el més igualat de tots on cap de les dues parelles va aconseguir dominar el joc amb claredat arribant amb el marcador molt ajustat a la recta final on Andrea i Claudia van ser més erràtiques i van perdre per 21-17. El segon set va ser molt diferent i Claudia i Andrea van dominar per complet a les murcianes tancant el marcador en 9-21 i forçant el tercer set. L’últim set va ser d’igualtat fins al seu equador, però a partir d’aquest punt Claudia i Andrea van tornar a caure en els errors del primer set que unit a una certa inconsistència les va portar al 21-11 que els va deixar amb la plata.

A la categoria sènior el club camptava amb la participació del Juliol Martín en les proves de dobles masculí formant parella amb José A. Verdú del C.B Ibi i en individual masculí.

En la prova de dobles la parella formada pels esportistes del C.B Xàtiva i C.B Ibi van partir com a cap de sèrie número u en la categoria +30 i van aconseguir imposar-se en totes les trobades del grup A aconseguint l’accés als quarts de final els van superar gràcies a la seua condició de caps de sèrie i en semifinals es van veure les cares amb la parella del C.B Les Torres formada per Maximino Hernández i Juan José Martínez als quals van superar per 21-13 i 21-18 accedint a la final. L’últim dels partits va ser contra Manuel Berrocal i Antonio Brao també del C.B Les Torres, on van aconseguir una còmoda victòria per 21-16 i 21-13 en una trobada que van dominar en tot moment.

Finalment, Julio Martín en la prova d’individual masculí +30, on les molèsties en el seu bessó li van impedir poder realitzar un millor paper. En la fase de grup queda en segona posició del grup A després de perdre per un igualada 21-18 enfront de Juan José Martínez primer cap de sèrie. No obstant això, aquesta segona plaça li atorga la passada al quadre final.

En semifinals es va creuar amb el seu company de dobles José Antonio Verdú que es va imposar per 21-14 i 21-11. Juliol va quedar en aquesta ocasió amb el bronze.

Jornada molt positiva on els xativins aconsegueixen uns punts molt valuosos per al rànquing nacional i d’aquesta manera poder afermar les seues places i participació en els Campionats d’Espanya 2023.