David Polop i Vicent Molina obtenen el tercer lloc en la prova de dobles masculí

El passat cap de setmana, tres dels esportistes Sub-19 del Club Bàdminton Xàtiva, Maria Sanz, Vicent Molina i David Polop al costat del seu tècnic Javier Alcázar es van desplaçar fins a Castella i Lleó per a participar en el Màster Sub-15 i Sub-19 organitzat a Medina del Campo. El Poliesportiu Pablo Càceres de la localitat val·lisoletana va acollir a un total de 155 esportistes que van participar al llarg de les jornades del 8 i 9 d’abril.

Els xativins van aconseguir un bronze en la prova de dobles masculí Sub-19 on David Polop i Vicent Molina es van imposar en les dues trobades del grup C aconseguint d’aquesta manera el passe a la fase eliminatòria on en la jornada del diumenge es van veure les cares en semifinals amb la parella formada per Jesús De Burgos i Guillermo Nuviala, en una trobada en el qual els xativins no van tindre un bon inici i els obligue a anar remuntant al llarg de tot el primer set, que perdrien per 21-16. En el segon set i amb la part de pista bona els xativins van mantindre la igualtat en el mastegats arribant a la recta final amb iguals a 18, però lamentablement no van poder tancar el set al seu favor i forçar el desempat, cedint per 21-19 i aconseguint d’aquesta manera el bronze.

En la prova de dobles mixt la parella xativina formada per Maria Sanz i Vicent Molina no van poder superar la fase de grups encara que van realitzar una bona trobada contra la parella número dos del torneig formada per Javier García i Laura Muñoz en un partit de 36 minuts que es va decidir en tres igualats sets per 21-18, 17-21 i 21-16 a favor de la parella rival.

Acabem amb les proves de dobles amb el dobles femení on Maria Sanz va competir amb la seua companya habitual Lucia Chorques del C.B Drop València. Les valencianes van quedar segones del seu grup cedint únicament davant la parella andalusa formada per Ángela Jiménez i Rocío Martin que posteriorment serien les vencedores del torneig.

I tanquem aquest resum amb la prova d’individual masculí on va participar David Polop. Aquest va quedar enquadrat en el grup H on va aconseguir la segona plaça. En aquesta ocasió David va estar molt prop del passe a la següent ronda perquè el partit decisiu el va jugar enfront de Yago García en un intens partit de 45 minuts de duració. El xativí va tindre un mal inici, amb un rival que va mostrar un joc molt agressiu no deixant que David poguera imposar el seu estil de joc, cedint per 21-15. En el segon set David ja en la part bona de la pista es va imposar per 16-21, forçant el tercer set. Un set de grandíssima igualtat entre tots dos esportistes i molta alternança en els punts que cap a que cap prenguera la davantera amb claredat, arribant a la recta final on la fortuna no va estar del costat del xativí que acabe cedint per 21-19.   

Concentracions Se cerca Campió i Seleccions Autonòmiques.

Dijous passat 6 d’abril la localitat d’Alacant va ser l’epicentre de les concentracions d’esportistes de la Comunitat Valenciana, d’una banda els esportistes dels clubs valencians que participen en el programa Se cerca Campió de la Federació Espanyola de Bàdminton (FESBA) i que es porta realitzant des de la temporada 2006 i per un altre els esportistes a seguiment pels tècnics de la Federació Bàdminton de la Comunitat Valenciana amb opcions de formar part de les Seleccions Sub-15 i Sub-17 que participaren en el C.Espanya de SS.AA 2023.

Totes dues concentracions es van realitzar al llarg de la jornada del matí, concretament entre les 10.00h i les 13.00h i a continuació passem a realitzar un breu resum d’elles.

El pavelló esportiu Florida Babel va acollir 1a Concentració Territorial del programa Se cerca Campió i els 23 esportistes presents al costat dels seus tècnics van treballar diversos dels conceptes tècnic del programa, com els desplaçaments en pista i colpejos en xarxa. Per a finalitzar els tècnics es van reunir per a posar en comú les necessitats dels esportistes i traçar un camí conjunt per a la millora de la pròxima generació d’esportistes de la comunitat.

Des del Club Bàdminton Xàtiva van formar part d’aquesta concentració els esportistes Arnau Ballester, Alexis Piñero i Meshack Martínez, al costat del seu tècnic Javier Alcázar Tomás.

I, d’altra banda, en el CTD d’Alacant es va desenvolupar la 1a Concentració de Seleccions Autonòmiques Sub-15 i Sub-17 d’aquesta temporada 2023, amb l’objectiu d’anar coneixent l’estat dels esportistes amb possibilitats de formar part dels equips Sub-15 i Sub-17 que participaren en el Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques que tindrà lloc del 22 al 25 de juny a Talavera de la Reina (Toledo).

El Club Bàdminton Xàtiva va comptar finalment amb la presència de tres esportistes, en la categoria Sub-15 Feliu Terol i Martina Molina, i en la Sub-17 Andrea Orquín, ja que Marcos Cimas i Jesús Cimas, no van poder assistir a aquesta primera cita a causa de motius personals. Els 27 esportistes presents van entrenar a les ordres dels diferents seleccionadors de la Comunitat Valenciana, per a preparar les proves de dobles i individuals.