Aquesta cinquena edició tindrà lloc els dies 3 i 4 d’abril al Gran Teatre

La passada setmana es va presentar a l’Ajuntament de Xàtiva la cinquena edició del «Ballem! Abril mes de la dansa», a càrrec de la regidora de Conservatori i Arts Escèniques Reme Sinisterra, la directora artística Alícia Herrero i el director musical Gaspar Nadal. L’espectacle tindrà lloc els dies 3 i 4 d’abril al Gran Teatre de Xàtiva, jornades en les que s’oferirà, a partir de les 20h de la vesprada, un espectacle de dansa intergeneracional d’arts escèniques amb més de 150 persones, d’entre 3 i 70 anys.

A més d’estos dos espectacles, també hi haurà una exposició dels cartells que han participat al Concurs a la Casa de la Joventut, així com una exposició fotogràfica del projecte Dansa Compartida realitzat amb el Centre d’Educació Especial Pla de la Mesquita i que es podrà contemplar al Hall del Gran Teatre. D’altra banda, el dimecres 25 de març a les 10:30, també al Gran Teatre, es realitzarà una Mostra d’aquest projecte i el divendres 3 d’abril a les 10:30 del matí tindrà lloc una Mostra de dansa educativa per a escolars. En aquesta edició es pretén homenatjar a les creadores del segle XX que van donar a conèixer noves formes d’expressió corporal i enfrontant-se al convencionalisme tradicional del ballet romàntic.

Les entrades es posaran a la venda dues setmanes abans dels espectacles, i la recaptació es destinarà a finançar un projecte de dansa inclusiva amb diferents col·lectius socials de la ciutat. En aquest cas, el col·lectiu escollit ha estat l’Associació de pares i mares de persones amb trastorn d’espectre autista de Xàtiva (AXATEA).