El Familycash Xàtiva masculí cedeix en un gran partit contra el CV Mediterrani per 1-3, en la cinquena jornada de la superliga2

Quarta victòria consecutiva del Ahora vòlei Xàtiva contra el Vòley Grau de Castelló per 1-3 (23-25/11-25/25-22/9-25), en partit disputat dissabte passat en el pavelló Pablo Herrera de Castelló, corresponent a la cinquena jornada de la lliga de plata espanyola. Les de Xàtiva aconsegueixen els tres punts i mantenen la quarta posició de la classificació en una trobada que van dominar en línies generals. En el primer set les Quique Mateu van anar consumant una sèrie consecutiva de bones accions que els van permetre obtindre un cert avantatge després d’un començament igualat (7-12), obligant l’entrenador local a sol·licitar temps mort. Reaccionaven les locals amb una gran ratxa d’atacs efectius (15-16), però les de Xàtiva van aconseguir superar la situació i col·locar-se 17-20. El partit va romandre bastant igualat fins al final, però van aconseguir tancar les de Xàtiva per un ajustat 23-25.

La segona manga va ser favorable a les xativines que van aconseguir encarrilar el set després d’un inici en el qual els dos equips van cometre nombrosos errors no forçats (7-10). La intensa defensa i l’efectiu atac de les de Xàtiva, unit a un destacat servei va anar posant terra pel mig en el marcador (8-16) que va fer impossible la remuntada del conjunt local (11-25). El tercer set va estar molt disputat, un lluitador equip local que no donava el partit per perdut (6-4), obligava les de Xàtiva a emprar-se molt a fons, no obstant això, cap dels equips aconseguia una diferència substancial. Un xicotet sot de les de Xàtiva, va ser aprofitat per les castellonenques per a fer diferències (18-15). Un final de set intens amb marcador incert (21-20) va caure finalment del costat local per 25-22, retallant diferències. L’habitació i últim set va ser molt favorable al conjunt xativí que des del principi van fer les diferències (2-10), amb bon joc i aprofitant nombrosos errors no forçats del Vòley Grau. Les de Xàtiva es van permetre arriscar amb eixa diferència de punts, anul·lant totalment el marge de reacció del conjunt castellonenc, que veia com se’ls escapava el partit (9-25).

Pròxima jornada dissabte 11 de novembre a les 19.15 hores reben a Xàtiva al líder Futbol Club Cartagena, en el que serà un partit molt atractiu.

Se li va escapar la victòria al Familycash Xàtiva voleibol masculí per 1-3 davant el CV Mediterrani de Castelló encara que amb parcials més que igualats (25-21/23-25/25-27/17-25), en partit corresponent a la cinquena jornada de la superliga2, que es va disputar dissabte passat en el Pavelló municipal de Voleibol xativí. El conjunt de Daniel Mata i Claudio Fantin, que mantenen la quarta posició de la classificació, van començar entonats en el primer set, amb una efectivitat important en atac (14-8), la qual cosa va obligar l’entrenador castellonenc a consumir ràpidament els seus dos temps morts. Una reacció dels visitants estrenyia el marcador 22-20. Però els de Xàtiva van ser més regulars en els moments finals. La segona manga resultava clau en l’esdevenir de la trobada, amb gran igualtat i bon joc per part de tots dos conjunts (11-11). Els visitants començaven a trobar-se una mica més còmodes en pista i van aconseguir trencar la igualtat (17-20), encara que van reaccionar els de Xàtiva amb el suport del públic (20-20). Després de moments intensos i vibrants de joc, amb resultat incert i un final d’infart, la balança va caure del costat castellonenc per la mínima (23-25). El tercer set va ser sensacional, no va poder tindre una major emoció, tan prompte prenia avantatge el Xàtiva (19-17) en el marcador, com contrarestava el Castelló (19-21), cap de tots dos conjunts aconseguia fer una diferència substancial, que els permetera jugar amb una relativa comoditat, i arriscant van portar el marcador al 24-24, amb les espases enlaire, fins que un error del Xàtiva i una acció d’atac del Castelló trencava la igualtat i el mediterrani tancava al seu favor 25-27. En el quart set els de Xàtiva van voler arriscar des del principi per a intentar marcar diferències, però van cometre errors. Un sòlid equipe visitant que van jugar amb una major regularitat, va ser dominat a poc a poc la situació, i encara que els de Xàtiva van lluitar fora mida, el Castelló no va perdonar (17-25), i es van emportar els tres punts en joc.

Respecte als resultats més destacats de la base. Destacar les victòries dels equips juvenils. El juvenil masculí va guanyar els dos partits que va disputar el passat cap de setmana, contra Salesians d’Elx i el Campello, en una bona jornada, mentre que el juvenil femení cedia a Castelló, però guanyaven a Xàtiva el diumenge contra l’Oliva. Va cedir el sènior masculí de la primera divisió autonòmica per 1-3 en un partit molt lluitat contra el CV València.

També van guanyar els equips cadet masculí i femení de la primera divisió en Iniciació al Rendiment els Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana, així com el Juvenil femení de la segona divisió autonòmica.