El Familycash Xàtiva masculí cedeix a Roquetes amb parcials molt ajustats i tornen sense puntuar

El Ahora Vòlei Xàtiva femení van disputar un gran partit i van guanyar clarament al CV Mairena de Sevilla per 3-0 (25-18, 25-20, 25-15), fent valdre el factor pista, amb el gran suport del públic, que va acudir massivament a presenciar el partit. Les de Quique Mateu i Pablo Tatay van oferir la seua millor versió, havien estat preparant el partit amb minuciositat, sabent que s’enfrontaven a un rival molt complicat. Les sevillanes eren quartes en la classificació i en el partit d’anada, van véncer sense problemes a les xativines. Les de Xàtiva van recuperar sensacions, amb la plantilla al complet, després de la mala ratxa de lesions. Es tracta d’una victòria mentalment molt positiva per a continuar treballant fins al final de la temporada, començant pel desplaçament a Gran Canària del pròxim dissabte.

En el primer set tots dos conjunts van eixir amb moltes cauteles, inclosos alguns errors no forçats en servei i atac. Les de Xàtiva van començar a trobar-se més còmodes en la pista, estaven treballat bé en recepció i defensa, que va ser el més destacable del partit, al costat del bloqueig. Amb una renda de 8-5 van començar a arriscar en atac, encara que es van trobar amb un rival difícil, molt ben posicionades en camp (13-12). Diversos punts d’atac i l’intens treball que en bloqueig van enlairar a les de Xàtiva (18-13), obligant l’entrenadora sevillana a parar el partit amb un temps tècnic. Les de Xàtiva van actuar amb determinació fins al final (25-18). En la segona mànega les de Xàtiva van continuar amb pas ferm i van aconseguir un avantatge important, es van cometre menys errors, i no van deixar que el Mairena se sentiren còmodes en la pista. Es van acostar les sevillanes 12-10, amb gran ordre defensiu i bon contraatac, però de nou la major profunditat en l’atac local va fer diferències (19-15). Les visitants van treballar a preu fet, no es van conformar amb el resultat i en un bon moment de joc, van retallar diferències (21-20). Les de Xàtiva en un bon final i aprofitant algun error visitant aconseguien guanyar per 25-20. El tercer set va ser el més còmode per a les de Xàtiva, que prompte van aconseguir un avantatge molt significatiu (11-6). Les sevillanes van intentar arriscar fora mida però el bloqueig xativí posava en dificultats a l’atac sevillà, que no acabava de funcionar (18-10). Les de Xàtiva van aconseguir gestionar bé l’avantatge, que va anar augmentant a poc a poc, i emportar-se un partit que pràcticament van dominar de principi a fi. Mantenen la sisena posició en la classificació general.

Dura derrota en la superliga2 masculina. El Familycash Xàtiva no aconsegueix puntuar en la pista del CV Roquetes i cau per 3-1 (25-23, 28-26, 20-25, 25-19) amb parcials d’infart en els dos primers sets.

Dia del Club del CV Roquetes (Tarragona) per a rebre als de Xàtiva, en una pista sempre molt complicada. El públic, que va omplir massivament el pavelló municipal de Roquetes, més de cinc-centes persones, van crear un ambient infernal per als visitants i molt favorable per als locals, la qual cosa va resultar decisiu en el resultat final. Els de Dani Mata i Claudio Fantin es compliquen un poc les seues aspiracions, Instercap ASISA Tarragona SPSP i UD Eivissa Volley van conquistar els tres punts en els seus desplaçaments i amplien l’avantatge sobre el tercer classificat Familycash Xàtiva VB. El líder va superar a CVS Tren de Sóller mentre els pitiusos van doblegar en una igualada trobada a CV Mediterrani Castelló.

El primer set va transcórrer molt igualat (11-11), cap equip cedia, els locals estrenyent fora mida i els de Xàtiva molt concentrats. El 23-20 semblava definitiu per al Roquetes, però els de Xàtiva no havien dit la seua última paraula, i en un esforç colossal van aconseguir empatar 23-23, va ser el moment decisiu. Un final d’infart, no va entrar el servei de Guillem García per mil·límetres, i posteriorment una gran jugada d’atac local, van portar al 25-23. La segona manga va ser la clau del partit, els de Xàtiva van ser lleugerament per davant 11-12. No obstant això, els catalans en una ratxa de bon joc es posaven 18-14. Els de Xàtiva van continuar treballant a preu fet (19-19), posant-se en una situació immillorable per a anotar-se el set quan van aconseguir avançar-se per 22-24. Quan tot es posava favorable, van perdonar dues boles de set, la qual cosa va ser aprofitat per un eficaç Roquetes, que aconseguia anotar-se el parcial per 28-26. Guanyaven els de Xàtiva el tercer set per 20-25 retallant diferències i mostrant el seu millor joc en el partit. L’habitació set, va ser el més còmode per als catalans, van aconseguir van recuperar el seu millor joc (16-13). Van ser sempre per davant i van aconseguir incrementar l’avantatge a poc a poc, els de Xàtiva van arriscar fora mida, però no van aconseguir retallar diferències. Un final de set previsible va impedir als xativins forçar el cinqué set (25-19).