A més, la delegació valenciana formada per 9 alcaldesses, tinentes d’alcalde/essa i regidores amb delegacions de Govern, i de diferents comarques i partits polítics realitzarà seguiment en terreny dels projectes del Fons Valencià a l’Equador

Una delegació plural, quant a l’àmbit territorial i polític, de 9 alcaldesses, tinentes d’alcalde i regidores d’ajuntaments de la Comunitat Valenciana entre les quals es troba la presidenta del Fons i tinenta d’alcalde de Xàtiva Xelo Angulo, participaran en l’Encontre Nacional de Dones Autoritats Locals de l’Equador, el qual se celebrarà a la ciutat de Quito els dies 13 i 14 de juliol. A més, les edils les quals aniran acompanyades pel gerent del Fons Valencià, Esteve Ordiñana, i el tècnic del Fons, Toni Gisbert, realitzaran una passantia de treball entre el 15 i 19 de juliol per a fer seguiment dels projectes de cooperació internacional municipalista del Fons al país del sud i per a enfortir relacions institucionals amb municipis i contraparts de l’Equador. 

En concret, la delegació comprovarà de primera mà l’evolució i resultats dels projectes de cooperació “Teixint l’empoderament de dones autoritats locals”, cofinançat per la Direcció General d’Inclusió i Cooperació al Desenvolupament de la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge de la Generalitat Valenciana i en el qual s’emmarca l’Encontre, i “Accessibilitat de persones amb diversitat funcional a l’espai públic i reconeixement de persones cuidadores”, cofinançat per l’Ajuntament de Quart de Poblet. En aquests dos projectes, la contrapart local és el Centro Ecuatoriano para la Promoción y Acción de la Mujer. A banda, també es farà seguiment de diferents assistències tècniques del projecte “Especialista Municipal Voluntari” del Fons, el qual compta amb el cofinançament de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional al Desenvolupament del Ministeri d’Assumptes Exteriors, Unió Europea i Cooperació del Govern d’Espanya, i les col·laboracions de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i de la Confederació de Fons de Solidaritat i Cooperació, entitat de la qual forma part el Fons Valencià.

L’Encontre Nacional de Dones Autoritats Locals de l’Equador, té com a propòsit ser un espai de diàleg i d’intercanvi d’aprenentatges, coneixements i experiències entre dones autoritats locals de municipis de l’Equador i de la Comunitat Valenciana. 

Pel que fa al projecte “Teixint l’empoderament de dones autoritats locals”, aquest té com a finalitat impulsar la igualtat de gènere de governs locals equatorians, i l’impuls de xarxes amb organitzacions locals de dones per a crear, i implementar una agenda política per a la igualtat. Per altra banda, s’està propiciant l’intercanvi d’experiències i coneixements entre dones d’ajuntaments de l’Equador i de la Comunitat Valenciana amb la finalitat d’enriquir-se mútuament al voltant de polítiques municipals per la igualtat i de sensibilitzar sobre la importància de crear xarxes internacionals davant una problemàtica global com és la desigualtat de gènere. 

Amb la iniciativa s’estan beneficiant directament 120 dones autoritats locals electes de les 4 regions de l’Equador (Costa, Sierra, Oriente i Galápagos) que ressenten la diversitat urbana, rural i ètnica, 100 dones lideresses d’organitzacions socials d’aquestes regions i 90 dones electes que participaran en els diferents fòrums i intercanvis. De manera indirecta, les accions del projecte arribaran al voltant de 1.000 persones entre dones d’organitzacions socials, altres autoritats i personal tècnic dels diferents governs locals.