La iniciativa pretén donar a conéixer als ciutadans de La Font de la Figuera, i especialment a les comparses, la importància de separar selectivament els residus d’envasos de vidre durant el transcurs de les festes

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, i l’Ajuntament de La Font de la Figuera, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana, han posat en marxa ‘La Reconquesta del Vidre’, una campanya per a incentivar la conscienciació del reciclatge d’envasos de vidre durant les festes de Moros i Cristians 2022. 

La iniciativa pretén donar a conéixer als ciutadans de La Font de la Figuera, i especialment a les comparses, la importància de separar selectivament els residus d’envasos de vidre durant el transcurs de les festes. 

En aquesta edició de ‘La Reconquesta del Vidre’ participen a més una trentena de municipis de la Comunitat Valenciana, els quals competiran per ser la població que més s’involucre en el reciclatge de vidre durant les festes, incloent-hi la difusió de la campanya. 

Els guanyadors de cada categoría, Atabales, Darbukas i Dolçaines, rebran un trofeu de La Reconquesta del Vidre, que els acredita com el municipi més reciclador de les festes. La Font de la Figuera participa en la categoria Dolçaines, per a municipis que tenen menys de 1.000 festers. 

Totes les comparses implicades activament en la campanya i que reciclen correctament els residus d’envasos de vidre, entraran en el sorteig, en cada municipi, d’un dispensador de vidre exclusiu amb la imatge de campanya.