La cantant de fado per excel·lència actuarà el Festival Internacional de música de Xàtiva aquest dissabte 16 de juliol a les 23 hores 

El Festival Internacional Nits al Castell de Xàtiva continuarà demà dissabte, a les 23 h, amb el concert de l’artista portuguesa Dulce Pontes qui presentarà el seu nou disc, ‘Perfil’. 

Dulce Pontes ha tornat a estar al cartell oficial després de la cancel·lació d’aquest festival de Xàtiva l’any 2020. L’artista compta amb més de 30 anys de trajectòria i amb aquestnou disc que presentarà a les Nits al Castell pretén tornar a les seues arrels, als artistes i les històries que la inspiren. L’àlbum, que ha estat coproduït pel músic cubà Yelsy Heredia, combina el fado i la música popular portuguesa, introduint el jazz i la música llatina. 

L’artista internacional considerada una de les figures crucials per a la renovació del fado ha compartit escenari amb figures com José Carreras, Andrea Bocelli, Caetano Veloso, Cesária Évora o Ennio Morricone. 

Al llarg de la seua trajectòria que va començar a la década dels 90 (quan va participar al Festival d’Eurovisió amb la cançó “Lusitana Paixao”) Dulce Pontes ha demostrat la seua versatilitat amb diferents propostes com ‘Peregrinação’ el 2017 on mescla idiomes i sensacions per a representar un viatge que connecta amb ella mateixa o ‘Focus’, un dels seus grans èxits amb més de 300.000 exemplars venuts. 

La cantant ha sigut reconeguda mundialment per cançons com “Cançao do Mar”, “Lágrima” i “O Infante” que ha interpretat per tot arreu del planeta. A més, l’artista ha deixat veure en moltes ocasions la seua passió per altres cultures com l’espanyola, i ha regalat obres com la versió de “La Leyenda del Tiempo” de Camarón de la Isla. 

Al Festival es podrá viure en directe el nou CD llançat a través d’Universal Music i Decca Records de la polifacètica Dulce Pontes compost per 11 senzills entre els quals es troben els èxits “Amapola” o “Soledad” i també la col·laboració amb Ricardo Ribiero, “Valsa da Libertaçao”. 

Recordar que el Festival ofereix servei d’autobús inclòs amb l’entrada que sortirà de 20.30 hores fins a les 22.30 hores des de la plaça Espanyoleto de Xàtiva, i farà el mateix camí de tornada en finalitzar el concert i fins a les dues hores posteriors.