Altres 8 persones de diferents ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana formaran part d’aquest projecte

El Fons Valencià per la Solidaritat ha iniciat la 9a edició del programa “Especialista Municipal Voluntari” a través del qual, dues persones tècniques de l’Ajuntament de Xàtiva, entitat sòcia del Fons, han estat seleccionades per a realitzar durant un mes d’estiu voluntariat internacional mitjançant la cooperació tècnica a Bolívia i l’Equador. Les assistències tècniques que faran les persones tècniques de Xàtiva junt amb les diferents contraparts del sud se centren en els àmbits de serveis socials i igualtat.

Les persones treballadores de l’Ajuntament de Xàtiva seleccionades pel Fons Valencià per a participar en la nova edició del programa “Especialista Municipal Voluntari” -que se sumen a altres 8 persones treballadores de diferents ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana- són Dani Chicano i Laura Vivó, educador social i psicòloga del departament de benestar social, respectivament.

Dani Chicano, veí de l’Alcúdia de Crespins, treballa a l’equip base de serveis socials de Xàtiva des de 2017, i té un ampli recorregut laboral i formatiu en l’àmbit de la inclusió social. Chicano, qui ja va participar en l’edició passada del programa “Especialista Municipal Voluntari”, realitzarà cooperació tècnica a l’escola infantil del municipi de San José de Chiquitos (Bolívia), on treballarà en l’elaboració d’un pla d’activitats d’integració social centrat en l’estimulació primerenca i psicomotora per a xiquets i xiquetes del municipi.

Per altra banda, Laura Vivó, resident a la ciutat de València, es va incorporar en 2021 com a psicòloga del servei d’atenció i seguiment a persones en malaltia mental greu de l’Ajuntament de Xàtiva. Vivó té una llarga experiència en l’orientació psicosocial i laboral. La tècnica de Xàtiva col•laborarà amb el Gobierno Autónomo Descentralizado Municipal de Biblián en l’empoderament i creixement empresarial, social i personal de les dones sòcies de la cooperativa de paja toquilla Padre Rafael González, entitat social que ha comptat amb la cooperació del Fons des de la seua creació fins a l’actual consolidació, generant autonomia personal i econòmica entre les dones del municipi.

El projecte “Especialista Municipal Voluntari” del Fons Valencià per la Solidaritat compleix aquest any 10 anys.