L’IES Simarro va presentar el projecte educatiu per la Recuperació de la Memòria Democràtica i els drets humans

Dins del projecte de memòria que desenvolupa l’institut Lluís Simarro en aquest curs 2021-2022 enguany s’ha previst la visita als camps de concentració de Buchenwald i Sachenhausen, junt amb la “Xarxa de memòria i prevenció del feixisme Mai Més”. L’expedició estarà integrada per dotze dels alumnes participants en el projecte, i viatjaran del 8 al 13 d’abril. El finançament d’aquest viatge ha sigut possible, en part, gràcies al premi econòmic que la Diputació de València atorga als millors projectes presentats pels centres que treballen la memòria històrica.

El passat 24 de març l’IES Lluís Simarro va assistir, a petició dels companys de l’IES Josep de Ribera, a l’acte de lliurament dels premis del concurs del disseny d’un logotip per a la XEiM, la Xarxa de Centres per la Memòria i els drets humans.

En aquesta jornada, l’IES Simarro va presentar el projecte educatiu per la Recuperació de la Memòria Democràtica i els drets humans en el qual està treballant des del curs 15-16. El professor i historiador, Antoni Ribelles, va fer una descripció dels 6 anys del projecte, explicant la tasca feta per l’alumnat i el professorat per retre homenatge als deportats xativins i a les seues famílies.