La competició de gimnàstica aeròbica se celebra a Tòquio

El 18 al 25 abril, se celebra a Tòquio la Suzuki World Cup, puntuable com Copa del Món, i considerada com una de les millors competicions de nivell mundial de Gimnàstica Aeròbica. L’equip nacional que representarà a Espanya; està compost de 20 membres: 16 gimnastes, 2 entrenadores, 1 jutge i 1 cap de delegació. La gimnasta del Club Taekwondo Xàtiva, Secció Gimnàstica; Paula García Boix, i la Directora tècnica del club de la ciutat, Loles Ballester Francés; representaran al nostre país en aquesta important trobada de màxim nivell esportiu.

Paula García, participarà en la modalitat individual i trio, amb la resta de l’equip nacional. Per a Paula, és la seua segona Copa del Món d’enguany; després de participar en Portugal en el mes de març. Amb aquesta trobada obté la 12a internacionalitat, amb l’equip nacional de Gimnàstica Aeròbica; representant a Espanya en diverses Copes i Campionats del Món i d’Europa. Paula García, és considerada pel Consell Superior d’Esports; com deportista d’alt nivell (DONEN).

Pel que respecta a Loles Ballester; ha sigut designada per la Real Federació Espanyola de Gimnàstica, com a Cap de Delegació de l’equip espanyol; tant per a la Copa del Món, com per a l’Internacional Copa Suzuki, a celebrar totes dues en Tokio (el Japó). Loles Ballester, ha aconseguit la internacionalitat en la seua carrera esportiva pels quatre estaments federatius: Esportista-Jutge-Arbitre-Entrenadora-Directiva. En la seua qualitat de jutge internacional de Gimnàstica Aeròbica, durant el període olímpic 2013-2016, i com a entrenadora de l’equip nacional de Gimnàstica Aeròbica, en diferents trobades internacionals des de 2007 fins hui. Com a esportista en la disciplina del Taekwondo; va ser becada en el CAR de Barcelona en el període 1988-1992, participant amb l’equip nacional preolímpic Barcelona 92, i obtenint diverses medalles en Campionats del Món i Europeus.

Per al club esportiu de Xàtiva; és un orgull que dos components de l’entitat, hagen sigut designades per la RFEG com a integrants de l’equip nacional per a Copa del Món de Tòquio; especialment en aquest any 2023, en què se celebra el 30 aniversari de la fundació del Club Taekwondo Xàtiva (1993-2023).