Vicente Ferrer torna de Sòria amb dos ors

Dissabte passat 9 de març sis esportistes del Club Bàdminton Xàtiva es van desplaçar fins a la localitat alacantina d’Ibi per a participar en el Top TTR de les categories Sub-11, Sub-15 i Sub-19, on es van reunir 78 esportistes de 17 clubs.

La jornada va ser positiva per als esportistes Sub-15 i Sub-19 del C.B Xàtiva perquè van aconseguir sis medalles i van continuar desplegant un bon joc al llarg de les trobades disputades.

Iniciem el nostre repàs amb una mica més de detall al que ens deixe aquesta última jornada de competició. Comencem per la categoria Sub-15 on es concentraven la majoria dels esportistes presents, on en la prova d’individuals masculins es van aconseguir uns destacats resultats, perquè Feliu Terol i Meshack Martínez van aconseguir classificar-se primers de grup després de guanyar les seues respectives trobades en la fase de grups. Alexis Piñero desgraciadament es va ressentir d’un esquinç de turmell i degué afluixar per a poder reservar-se per a la prova de dobles i no va poder superar la fase de grups, però malgrat la lesió va quedar molt prop dels seus rivals.

Ja en la fase eliminatòria Meshack i Feliu després de superar els quarts de final tots dos per la part superior del quadre degueren veure’s les cares en semifinals, on Feliu es va imposar al seu company per 21-9 i 21-15. Ja en la final el xativí es va veure les cares amb el jugador del C.B El Campello Diego Gazquez al qual supere en 27 minuts per 21-14 i 21-16, en una trobada que el xativí va controlar de principi a fi. Finalment, Or per a Feliu Terol i bronze per a Meshack Martínez.

En l’apartat femení, Irene Orquín continua millorant torneig a torneig i guanyant més experiència i en aquesta ocasió va aconseguir la segona plaça del seu grup, però no li va valdre per a accedir a la fase final. Una fase final que si va disputar la seua companya Martina Molina que supere sense dificultat les seues dues trobades de grup. Després d’esquivar els quarts de final per la seua condició de cap de sèrie número u, Martina va disputar la semifinal contra Goya Vallés en una dura trobada de 37 minuts a tres sets, en el qual la xativina va aconseguir imposar-se finalment per 16-21, 21-9 i 21-15 després de remuntar un primer set en contra. En la final es va creuar amb Flavia Bocica del C.B Teulada, en una altra dura trobada de prop de 40 minuts, on la xativina va començar novament perdent el primer set per 21-16, no tenint el control del partit. La cosa va canviar i en el següent el domini va ser de Martina que va guanyar per 17-21. D’aquesta manera es va arribar al tercer i definitiu set on la igualtat entre totes dues esportistes va ser molt gran al llarg de tot el set. En els ral·lis finals la xativina va disposar de dos punts de partit que es van quedar en la xarxa i Flavia no ho desaprofite per a imposar-se en aquesta ocasió per 25-23, deixant la plata per a Martina Molina.

Torn ara per al repàs dels resultats de les proves de dobles on competien dues parelles la formada per Feliu Terol/Martina Molina i Andrea Orquín/Josep Ivars (C.B Teulada). Aquesta última, no va poder superar la fase de grup però en el segon de les trobades ja suc amb més soltesa malgrat ser la primera vegada que jugaven. En l’altre extrem, Martina i Feliu no van tindre dificultat per a superar la fase de grup i accedir a les semifinals on la incompareixença de la parella del C.B Infant de Múrcia els va donar l’accés a la final on es van enfrontar a German Ripoll i Flavia Bocica en un partit que pese al resultat del segon set van tindre sota control els xativins en tot moment aconseguint l’or després de véncer per 21-15 i 21-19 en 23 minuts.

No deixem els dobles i ens centrem en la prova de dobles masculí on Alexis Piñero i Meshack Martínez van aconseguir la plata. Després de superar la fase inicial amb la primera posició del seu grup es van enfrontar en semifinals a Elias Ivars i Mauro Juan, en un partit que se’ls va complicar en el segon set després de relaxar-se després de véncer amb comoditat en el primer. Afortunadament van poder tancar en dos sets per 21-13 i 22-20 evitant que el turmell d’Alexis patira en excés. En la final es van enfrontar contra la parella formada per Pablo Cirujano (C.B Drop Toledo) i Diego Gázquez (C.B El Campello) que es van mostrar més resolutius i es van imposar per un doble 21-15.

Tanquem la nostra crònica amb l’esportista Andrea Orquín que va participar en la categoria Sub-19, amb un resultat agredolç perquè en la prova d’individual femení va tornar a encadenar un mal va iniciar de competició amb una primera trobada amb falta de ritme que la va fer perdre la primera trobada d’individual i malgrat que en el segon ja va aconseguir la victòria quede fora de la lluita pels primers llocs.

Sort diferent en la prova de dobles femení on al costat de la seua companya del C.B Énguera Soraya Gandia van aconseguir la plata després de disputar-se la primera posició enfront de la parella número u composta per Belén Guardiola i Sara Sáez, en un partit de 28 minuts que es va decantar per a aquestes últimes que van véncer per 21-11 i 21-15.

A l’acabe de la competició es va realitzar el lliurament de medalles per part del president del C.B Ibi, David Ramal.

Vicente Ferrer torna de Sòria amb dos ors.

També en la jornada del dissabte es va disputar en la localitat castellà lleonesa de Sòria el Top TTR de les categories absoluta i sènior on es va desplaçar l’esportista Vicente Ferrer per a participar en la prova d’individual i dobles. El torneig va reunir 68 esportistes de 20 clubs en una intensa jornada que va ser molt positiva per al xativí que va aconseguir imposar-se en la prova d’individual de la categoria B2 i en la de dobles A2 al costat del seu company Alberto Pascual (Independent) tornant amb dos ors.

La prova d’individuals de la categoria B2 es va disputar pel sistema de grup on tots es van enfrontar contra tots. Vicente va aconseguir les 4 victòries no sense esforç, perquè dos de les victòries fur en partits de gran igualtat i on el jugador del C.B Xàtiva va haver d’emprar-se a fons. El primer d’ells enfront d’Ahmed Elbannan al qual es va imposar per un doble 22-20, i en segon lloc enfront de José romer en una trobada a tres sets que es va decantar de part de Vicente per 15-21, 21-19 i 21-8.

Acabem en la prova de dobles, on Vicente i Alberto van superar la fase inicial després de superar les tres trobades de la fase de grups amb relativa facilitat. Una vegada en el quadre eliminatori l’encreuament de semifinals els mesure a la parella formada per Jesús Manuel González i José Romero als quals van véncer per 21-18 i 21-15, per a accedir a la final. El partit definitiu va ser contra el duo format per Jon Hernández i Sergio Latorre als quals es van imposar per un còmode 21-11 i 21-16 per a fer-se amb el segon or del dia.