Les entrades i invitacions estaran disponibles a les 12 hores del 28 de juny: la venda d’entrades serà pel web firaxativa.com, mentre que les invitacions es podran recollir a la Casa de Cultura o també al web

Ahir, l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà i el regidor de Fira i Festes, Pedro Aldavero, van presentar el programa d’espectacles i concerts que albergarà el camp de futbol municipal de La Murta, principal espai escènic de la fira d’agost.

L’alcalde ha destacat el retorn a la normalitat de la Fira, afirmant que “la gran novetat és que tornem a tindre una Fira com les d’abans”. Per a l’alcalde, amb els espectacles escollits, “hem oferit una programació diversa, que té en compte els gustos de tots els públics”.

El regidor de Fira i Festes, Pedro Aldavero va donar tots els detalls de la programació de concerts i va informar que, tant les entrades com les invitacions per als concerts estaran disponibles a partir de les 12 hores del dimarts 28 de juny. La venda d’entrades serà a través del web firaxativa.com, mentre que les invitacions es podran recollir a la Casa de Cultura o també es podran obtenir al web, sempre a partir d’eixa data. Aldavero ha recordat que es podrà accedir al recinte una hora abans dels concerts.

La festa arrancarà diumenge 14 d’agost, a les 22:30 h, amb la inauguració oficial de la Fira, i com a fi de festa, s’oferirà l’espectacle «Currents», de la companyia Mayumana. «Currents» és un sofisticat espectacle que utilitza recursos de teatre, dansa, música, clown, mim i percussió, inspirat en la batalla creativa que dugueren Nikola Tesla i Thomas Alva Edison per a la invenció de formes modernes d’electricitat. L’entrada serà gratuïta.

Dilluns 15 d’agost, a les 23 h, tindrà lloc la Nit de Festa, amb les actuacions de Muchachito Bombo Inferno i Huracán Romántica, amb entrada gratuïta amb invitació, per tal de controlar l’aforament del recinte. Huracán Romántica (el nou projecte de Gerard Sanz, cantant de “La Pulquería”) és una banda de rock amb sonoritats britàniques, llatines i circenses, amb lletres eloqüents i diverses. Per la seua banda, Muchachito Bombo Inferno, grup liderat per Jairo Perera, fou nomenat com a artista revelació en 2005, per la revista Rolling Stones, venent 35.000 discos aquell any, gràcies al seu hit «Siempre que quiera».

La nit següent, dimarts 16 d’agost, a les 21:30 h, se celebra el sopar del jubilat, per al qual cal obtenir un tiquet gratuït. Com a colofó del sopar del jubilat, Emilio Solo dedicarà un homenatge al cantant xativí Bruno Lomas. L’entrada lliure serà a partir de les 22:30 h.

Enguany hi haurà dues Nits Joves. La primera, el dimecres 17, a les 23 h, amb el concert de La Pegatina, amb un preu de 5 euros l’entrada. La Pegatina presenta el seu nou espectacle “Hacia otra parte”. La segona Nit Jove serà dijous 18, a les 22 h, amb les actuacions d’El Diluvi, Mafalda i Tesa. Aquesta segona Nit Jove serà d’entrada gratuïta amb invitació.

Les actuacions a La Murta finalitzen amb tres plats forts. Divendres 19 d’agost, a les 23 h, se celebra un gran concert a càrrec de dues de les principals bandes de l’indie espanyol: Dorian i La Habitación Roja. Aquest concert tindrà un preu de 15 euros l’entrada anticipada i 20 euros en taquilla el dia de l’espectacle. Dorian és una de les bandes més rellevants del panorama nacional. Una banda amb diverses cançons considerades himnes generacionals, com ara «Cualquier otra parte» o «La tormenta de arena», que acumulen més de 75 milions de reproduccions en les plataformes d’streaming. Acaben de publicar nou àlbum, «Ritual» que inclou col·laboracions amb artistes com Ana Mena, Lido Pimienta, Youth Star, Suu, Alizz o Pimp Flaco.

Per la seua banda, el grup valencià La Habitación Roja porta 26 anys sobre els escenaris. El 2021 van llançar dos nous discos: ‘Años Luz’ i ‘Años Luz II’.

Dissabte 20 d’agost, a les 23 h, la cloenda de la Fira oferirà el musical «Totally Tina», aclamat espectacle basat en els grans èxits de Tina Turner. Aquest musical, que ha triomfat arreu del món, ha estat guardonat amb els principals premis i reconeixement del sector. L’espectacle reviu un concert de la reina del rock i del soul. El públic podrà gaudir en directe de cançons com “Simply The Best”, “Private Dancer” o “What’s Love got to do with it”? amb la veu de Justine Riddoch, un so realista, un equip de ballarins professionals que recrea les coreografies originals i un vestuari que reprodueix fidelment els vestits que Turner lluïa sobre l’escenari.