El Ahora Vòlei Xàtiva femení guanya al Voley Grau per 3-0 i el Familycash Xàtiva voleibol masculí venç en la pista del CV Mediterrani per 1-3

El Ahora Vòlei Xàtiva femení aconsegueix una bona victòria per 3-0 contra el Voley Grau (25-22/25-22/26-24), en la jornada 16 de la superliga2 femenina, en partit disputat dissabte passat en el pavelló de voleibol xativí, amb gran assistència de públic. Hi havia moltes ganes de guanyar, encara que va ser un partit igualat i complicat, les de Xàtiva comencen a recuperar algunes de les seues jugadores lesionades. Les de Quique Mateu i Pablo Tatay van lluitar fora mida davant un Voley Grau molt necessitat de punts.

En el primer set el partit va transcórrer molt igualat, tots dos conjunts es van ocupar a fons (9-9). Les de Xàtiva es van avançar lleugerament per 12-9 amb un gran atac i una intensa defensa. Tots dos conjunts van cometre errors no forçats en el servei que acabe alentint la intensitat de la trobada, però les xativines van aconseguir mantindre la iniciativa i van dominar el final (25-22). En la segona mànega les visitants van aconseguir prendre la iniciativa (7-10), a les locals se les veia jugar amb massa precipitació, encara que van aconseguir revertir la situació i empatar (13-13). A partir d’eixe moment, de nou treballant intensament en defensa, la qual cosa facilitava el seu contraatac, es van posar per davant (22-17), i van guanyar amb relativa comoditat per 25-22. El tercer i definitiu set va estar molt igualat fins al final, les del Voley Grau es resistien a anar-se de buit i van lluitar fora mida, és necessari reconéixer-lo (16-18). Les de Xàtiva estaven ben posicionades en la pista de joc i van aconseguir el 19-18, amb tots dos conjunts lluitant intensament, seguia tot obert. Diverses accions d’atac, quasi consecutives, de les de Xàtiva van posar una diferència que semblava definitiva (24-21), no obstant això, les visitants no havien dit la seua última paraula i van aconseguir forçar l’empat amb diverses accions destacables (24-24). Una bona acció d’atac de Xàtiva i un error de les visitants van concedir la victòria a les locals, així com els tres punts.

El Familycash Xàtiva voleibol masculí gana en la pista del CV Mediterrani en el derbi valencià per 1-3 (21-25, 25-20, 20-25, 17-25), en partit corresponent a la jornada 16 de la lliga de plata espanyola, disputat dissabte passat en el pavelló Pablo Herrera de Castelló. La victòria xativina contra el quart classificat, no solament consolida en la tercera posició dels de Xàtiva, sinó que continua ficant pressió als dos primers, al líder Interscap Asisa Tarragona i el UD Eivissa, que continuen comptant amb un avantatge de cinc punts respecte al Xàtiva, i que van acabar guanyant els seus partits a Sabadell i Tenerife respectivament, la qual cosa promet unes pròximes jornades decisives, en les quals cada partit serà una final. De moment els de Xàtiva reben al CN Sabadell dissabte que ve a les 19.15 hores en el pavelló de voleibol, en un partit que s’espera apassionant, i en el qual esperen seguir amb la bona ratxa.

Els de Daniel Mata i Claudio Fantin, van aconseguir un triomf treballat, en una de les pistes més complicades. La igualtat va presidir el primer set (10-10), encara que els xativins van estar més efectius en els moments decisius (21-25). En la segona mànega els locals van eixir a arriscar el tot pel tot i van aconseguir avançar-se (16-11), els de Xàtiva van aconseguir acostar-se (22-20), però els del Mediterrani van saber jugar millor i van empatar el partit. En el tercer set, amb les espases enlaire, els de Xàtiva van estrényer en el servei fora mida i amb grans defenses van aconseguir trencar la igualtat (16-20). Un final de set molt emocionant avançava als de Xàtiva en el marcador per 20-25. El quart set es preveia intens i complicat per als dos equips, els locals es van avançar 12-10, però els de Xàtiva van empatar 16-16. El duríssim servei de Guillem García Roca, que va disputar un partit extraordinari, va posar en serioses dificultats a la saga local i facilitava el bloqueig i el contraatac del Xàtiva. Els locals veien com se’ls escapava el partit sense solució perquè anava augmentant la diferència sense parar (17-22). Finalment van guanyar els xativins per 17-25 i van aconseguir els tres punts en joc.