L’equip xativí aconsegueix la imposar-se al C.B Asp i al C.B Infant.

El diumenge 5 de febrer l’equip del C.B Xàtiva – Caixa Popular es va desplaçar fins a la localitat alacantina de Teulada per a disputar la primera de les jornades de la Lliga Nacional de Clubs 2a Divisió – Comunitat Valenciana. L’equip xativí va estar format per Andrea Orquín, Nuria Martínez, David Polop, Vicent Molina i Ximo Torres acompanyats pel tècnic Javier Alcázar.

El primer de les trobades de la jornada es va jugar a les 9.30h i va enfrontar al C.B Xàtiva contra el C.B Asp. Els jugadors xativins no van tindre massa problemes per a imposar-se al club alacantí per un contundent 0-5 on el partit més dur va ser el corresponent al dobles masculí que va caure del costat xativí per 16-21 i 17-21.

Després d’aquesta primera trobada, va ser el torn del segon encreuament de la jornada, en aquesta ocasió contra el C.B Infant de Múrcia. L’equip murcià va començar molt fort amb una clara aposta pels dobles. En el primer partit, corresponent al dobles mixt es van enfrontar Vicent Molina i Andrea Orquín a Javier Martínez i Isabel Díaz en una trobada igualada però que en el tram final dels dos sets els jugadors de l’Infant van ser més resolutius i van cometre menys errors que els va portar a tancar el partit per 21-18 i 21-14. A continuació torn per al dobles femení on Nuria Martínez i Andrea Orquín cedien per un doble 21-14 enfront de Claudia Gallego i Isabel Díaz. Amb un parcial de 2-0 en contra es va arribar al dobles masculí on s’enfrontaven David Polop i Ximo Torres, que debutava en la competició de Lliga de Clubs, front Javier Martínez i Rubén Martínez en un partit decisiu perquè el C.B Xàtiva – Caixa Popular continuara amb opcions de donar la volta al marcador. El primer set va ser d’una gran igualtat i va caure del costat de l’Infant per un ajustat 21-19. No pintava res bé per als xativins, perquè el segon set continuava amb la mateixa tendència de gran igualtat sense que David i Ximo pogueren escapar-se en el marcador, arribant al final una altra vegada amb una gran igualtat però en aquesta ocasió van ser els jugadors del C.B Xàtiva els qui van tancar el set amb 19-21 al seu favor. Es va arribar al tercer i definitiu set va tornar a repetir-se la història però els xativins van arribar més sencers al final del partit i vencien el tercer set per 17-21.

Després d’aquest intens partit va ser torn per als dos individuals on els xativins tenien ara l’avantatge, i així va ser doncs Nuria Martínez i David Polop van sentenciar la trobada en anotar-se els dos partits amb un clar avantatge front els seus rivals.

Després de la primera jornada el C.B Xàtiva – Caixa Popular se situa al capdavant de la classificació de la Lliga Nacional de Clubs 2a Divisió de la Comunitat Valenciana.

Andrea Orquín s’alça amb l’or en el dobles femení.

El Dissabte passat l’esportista Andrea Orquín es va desplaçar fins a la localitat de San Pedro del Pinatar a Múrcia per a participar en el Top TTR Sub13, Sub17 i Absolut que allí es disputava i que congregue a un total de 51 esportistes de Múrcia, Castella-la Manxa i Comunitat Valenciana.

L’esportista xativina va competir en les proves d’individual i dobles al costat de la seua companya Claudia Gallego. A la prova de dobles la jugadora xativina al costat de la seua companya Claudia Gallego van aconseguir classificar-se com a primeres del grup B després de superar a les altres dues parelles. Amb això, van accedir a la fase final que les porte directes a la final, que les va enfrontar a la parella formada per Candela Martínez i Sara Naai Morales del C.B Les Torres on Claudia i Andrea sumaven el seu primer or després d’imposar-se per un doble 21-16.

A la prova d’individuals on Andrea Orquín va partir com a cap de sèrie del torneig, quedant enquadrada en el grup A, on va aconseguir guanyar dos de les tres trobades disputats, fet que no li va anar suficient per a aconseguir la primera plaça que li donava l’accés a la fase final, i va haver de conformar-se amb la segona plaça del seu grup.

3a Jornada dels “Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana”.

També en la jornada del dissabte 4 de febrer es va disputar una nova jornada dels “Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana”, concretament la tercera jornada de la categoria infantil on el Club Bàdminton Xàtiva va ser present amb la participació de dotze esportistes de les categories infantil i aleví.

En aquesta segona jornada la tendència de resultats respecte a la segona jornada no va millorar i tan sols es va poder aconseguir el 29% de victòria en la prova de dobles i el 45% en la prova de dobles. Per categories destacar el bon rendiment dels esportistes Sub-13 que van participar en una categoria superior a la seua i que malgrat això van ser capaces d’aconseguir uns resultats bons.