Cada jornada del Festival començarà amb un passacarrer que començarà a les 18 h, i que, partint de la porta de l’Ajuntament

Enguany estarà organitzat per la Societat Musical de La Llosa de Ranes, coincidint amb l’any de celebració del seu Centenari.

En l’edició actual participarà un total de setze poblacions, divuit Societats Musicals, més de mil músics i un gran nombre d’aficionats que acudiran a aquesta cita els propers mesos de maig, juny, setembre i octubre a l’Auditori Municipal “Mestre Vicent Tortosa” de La Llosa de Ranes.

Després de dos anys sense festival per la pandèmia, hi ha ganes d’aportar noves idees. Enguany hi haurà un canvi important en el format, passant-se de dos caps de setmana maratonians d’actuacions, a deu jornades, on en cadascuna d’elles participaran dues bandes. 

En l’última jornada només intervindrà la banda amfitriona en l’acte de cloenda on s’entregaran els recordatoris als representants de les societats musicals i dels Ajuntaments de La Costera. 

Cada jornada del Festival començarà amb un passacarrer que començarà a les 18 h, i que, partint de la porta de l’Ajuntament, recorrerà els carrers Sant Cristòfol, Sant Vicent, Barxeta i Alacant fins arribar a l’Auditori, on les autoritats presents imposaran un corbatí de record a les bandes participants.

Al finalitzar, cada banda serà obsequiada amb l’obra MERAKI del compositor David Rivas Domínguez, obra encarregada per la Fundació Sanganxa per regalar-la a la Societat Musical de La Llosa de Ranes amb motiu del seu centenari.  

La Societat Musical de la Llosa de Ranes, organitzadora del Festival, ha agraït públicament la col·laboració de la Mancomunitat de La Costera-Canal i de l’Ajuntament de la Llosa. Les actuacions s’oferiran en directe pel canal de youtube del XXXVI Festival de Bandes de Música de La Costera.